ROZHOVOR

Drahí čitatelia nášho Spektra. Chcem vám tento raz ponúknuť netradičný, veľmi krátky ale duchovne obohacujúci rozhovor. Nahral som ho teraz, vo vianočnom období, konkrétne na sviatok prvého mučeníka sv. Štefana.

Už roky sa stretávame v početnej rodine môjho byvalého kolegu. Vždy keď sme u nich na návšteve duchovne pookrajem – vďaka ich piatim deťom. Najmladšou z nich je nositeľkou toho najkrajšieho mena Mária a tak ju aj volajú – Mária.



Na úvod sa nám predstav.

Volám sa Mária Rohaľová. Mám deväť rokov a pochádzam zo Sabinova. Chodím do tretieho ročníka. Mám 4 súrodencov – Tomáša, ktorý má 17 rokov, Matúša, ten má 25, potom je to Janka, ktorá ma 23 a Zuzana, ktorá má 21 rokov.

Ako si sa ty pripravovala na Vianoce?

Chystala som darčeky pre mojich rodičov a dala som si predsavzatie, že sa budem modliť za svojich blízkych počas celého adventu, ale hlavne za našu triednu pani učiteľku, ktorá bola v tom čase v nemocnici.

Ako sa volá tvoja pani učiteľka.

Anka Tomková.

Je to dobrá pani učiteľka?

Nie dobrá …, ale výborná!


Tu musím poznamenať, že keď Mária povedala „nie dobrá“, tak sa mi zastavilo srdce, pretože na jednej strane modlitba za pani učiteľku a na druhej strane „nie dobrá“. No Mária po nadýchnutí (možno zámerne s malou prestávkou) dodáva …ale výborná! Všetkým prítomným sa nám opäť vrátil úsmev na tvár.


Ako u vás doma prebieha príprava na Štedrú večeru?

Ja som vstala už skoro ráno. Najprv sme sa naraňajkovali. Potom sme s mamkou a sestrami piekli koláče. Ja a sestra Zuzana sme išli vinšovať. Keď sme sa vrátili, ostatní už robili šalát a my sme im ešte pomohli všetko dokončiť.

Nakoniec prišla Štedrá večera a samozrejme darčeky. Aké darčeky priniesol Ježiško tebe?

Zubára 2, sklenenú rybku na zavesenie, ponožky, rukavice, nálepky s menom, puzzle 500 ks a ešte ďalšie.

Čo sa tebe na Vianociach najviac páči?

Najviac sa mi páči to, že sme celá rodina spolu, že si navzájom pomáhame a že na vianoce je u nás vždy veselo.

Na koniec nášho rozhovoru nám Mária ešte zavinšovala:

A ja vám vinšujem všetko dobré, čo od Pána Boha milého požiadate, šťastie, zdravie, hojné božské požehnanie a po tomto márnom živote, aby ste dosiahli slávu nebeskú, korunu anjelskú. Pochválený buď Ježiš Kristus!

rozhovor pripravili: G. Magdová, M. Magda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.