Boli sme v Krížovanoch

Na milé a láskavé pozvanie duchovného otca Petra Čorbu sme na sviatok Božského Srdca Ježišovho, teda v prvý piatok júna, navštívili Krížovany a ich nedokončený chrám. Chcem sa s Vami podeliť o môj osobný dojem.

Kostolík vyzerá zvonku dokončený. Keď som vošiel dovnútra, čosi nedefinovateľné akoby mi povedalo: „Toto je môj dom.“ Počas sv. omše ma prenikla zvláštna bázeň – pôsobivá homília nášho duchovného otca Olivera o Božskom Srdci Ježišovom i kľačanie na drsnom betóne počas premenenia. Cítil som tu skutočnú prítomnosť Pána Ježiša na provizórnom obetnom stole, ktorý osvecovalo denné Božie svetlo, skutočná prítomnosť Ducha Svätého. Košík predo mnou a myšlienka: „Pomôž, koľko môžeš, dokončiť môj dom.“ Pripomenul som si všetky tie dobrá a milosti, ktoré mi Pán Boh daroval za celý môj doterajší život. To „pomôž mi“ ako môjmu sv. patrónovi znie stále. Zaumienil som si anonymne pomôcť každý mesiac.Záverečné poďakovanie duchovného otca Petra, kde vyzdvihol najmä veľké obety Krížovancov i ich prekvapivé pohostenie po sv. omši ma veľmi milo dojalo. Verím, že každá dobrá myšlienka je zhora a tak predkladám návrh, aby sme pokladničku pri lurdskej Panne Márii, teda kľúč od nej darovali nášmu „kaplánovi“ Petrovi. Označme ju dar pre kostol Božského Srdca Ježišovho v Krížovanoch.Verte my, nebudeme chudobnejší a určite to trocha pomôže, aby Krížovanci boli do zimy v teplejšom kostole. Verím, že nebude proti nikto, kto cíti s Cirkvou a jej poslaním. Veď štedrého darcu miluje Pán Boh. Oslovila ma bratská spolupráca týchto, môžem povedať našich dvoch kňazov (kde na okolí viete o podobnej?). Som presvedčený, že starší skúsenosťou a mladší elánom a spolu ako Kristovi apoštoli sú prospešní a potrební nám, Božiemu ľudu na ceste spásy.P.S.: Verím, že sa duchovný otec Peter s otcom Jurajom modlia aj za nás v Medžugorí, keď vyjde júlové číslo Spektra.

účastník

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.