Máj – mesiac lásky k Panne Márii

Keď sa pozeráme na prebúdzajúcu sa prírodu, pripomína nám, akoby mala svadbu, všetko je nádherne rozkvitnuté. Zamyslime sa, ako Pán Boh „zariadil“ premenu času. Opakuje sa to každý rok, nikdy sa nezmýli. Je to Božia moc. Aj my si pripomíname náš život. Sme ako tá príroda na jar, keď rozkvitá a čakáme, aké nám donesie ovocie. Tak aj my si máme chrániť svoje telo, srdce a dušu, aby prinášali dobré ovocie, lebo pri krste sme sa stali chrámom Ducha Svätého.
Panna Mária nás napomína, aby sme si krásu srdca zachovali čistou láskou, milovali blížneho a vedeli odpustiť. Panna Mária je jedinou ľudskou osobou, ktorá realizuje veľmi krásnym a jedinečným spôsobom plán Božej lásky k celému ľudstvu. Chodievali sme na májovú pobožnosť, modlitbou sv. ruženca sme vili Panne Márii veniec, lebo ju veľmi milujeme a uctievame. Je Matkou celého sveta i našou Matkou. Panna Mária, oroduj za nás aj za duše v očistci!

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.