Mladým birmovancom …

Milí birmovanci, Vám venujem tento úvodník v našom farskom časopise a verím, že si ho aj prečítate. Ak nie, isto ho prečítajú birmovanci skôr narodení.

Stretávali sme sa dobré dva roky. Prvý rok bol poznávací, raz za mesiac. Mal poslúžiť k tomu, že vás niečo veľké, dôležité čaká. Druhý rok už bol naplnený každotýždenným stretávaním sa v skupinkách na fare a v kostole, kde sme preberali témy o Bohu (Verím v Boha), o vzťahoch medzi ľuďmi navzájom a k Bohu (Desatoro) a nakoniec vzťahy medzi mladými.
Stretávanie sa skončilo, slávnosť je už minulosťou. Niektorí ste poznamenali, že to bolo fajn. Boli ste spolu a azda aj niečo nové, pekné o živote s Bohom a s ľuďmi podľa kresťanskej viery ste si aj odniesli a zachovali si v srdci. Nenechajte si to ukradnúť. Aj keď naše stretávanie sa už skončilo, to neznamená, že sa už neuvidíme. Stretneme sa na ulici, pri oddychu, pri plnení si svojich povinností alebo v Božom chráme. Už sa lepšie poznáme a naše stretnutia majú byť prejavom toho, čo nás spojilo – príprava na zodpovedný kresťanský život.
Ako duchovný otec Vám chcem popriať veľa svetla do každodenného „dospeláckeho“ života. Tým svetlom nech je pre vás Slovo – Kristus. Nech je toto Slovo svetlom pre vaše nohy a pochodňou na vašich chodníkoch. Kristus – Svetlo nech osvetľuje vaše dni a zaháňa temné mraky vo vašom živote.
Po úspešnom ukončení stredných škôl Vám prajem naplnenie vašich ďalších snov a plánov či už v ďalšom štúdiu na vysokých školách alebo v nájdení si dobrej poctivej práce. Isto pôjdete aj ďalej, mimo svojho rodiska. Nezabudnite, že všade máte byť svedkami toho, koho ste prijali – Ježiša Krista. Vy máte byť svetlom pre tých, ktorí budú smutní, nešťastní, zmorení týmto hektickým životom, sklamaní z ľudskej lásky a ľudských vzťahov a vniesť im Svetlo, ktoré nie je z tohto sveta a ktoré im pomôže zahnať tmu beznádeje. Vy ste ho spoznali a aj prijali jeho Ducha. Len ho neuhášajte.
Život s Kristom je krásny a preto sa máte z neho každodenne tešiť. Robte všetko, len nehrešte. Hriech zatemňuje váš pohľad na Boha a všetko krásne, čo od neho máte. Hriech zraňuje vaše ľudské srdcia, narúša krásne čisté srdcia mladých ľudí a vzťahy medzi ľuďmi. Hriech znecitlivuje vaše svedomie a kalí váš zrak na Boha a hovorí vám, že Boha nepotrebujete. Ale vy viete, že Boha veľmi potrebujete. Bez Boha ste slabí a úbohí.
Modlím sa za Vás, aby ste sa pripodobnili svätému Filipovi Nerimu, ktorému po smrti zistili, že má vypuklé rebrá, za ktorými sa skrýva veľké srdce. Mal totiž na Turíce mystický zážitok s Kristom, ktorý ako žiarivá guľa prenikol do jeho hrude.
Bože, daj aj nám veľké a dobré srdcia!

duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.