Panna Mária, veľmi Ťa milujeme

15. augusta 2006 sme slávili sviatok Panny Márie nanebovzatej. V tento deň sme sa zamysleli nad jej životom, ktorý prežila v radosti, ale aj v bolesti. Nebeský Otec ju za všetko oslávil a zobral si ju z tohto sveta s telom a dušou do nebeského kráľovstva. Stala sa Kráľovnou neba a zeme. Je našou drahou milujúcou Matkou, ktorá sa o nás stará a chráni naše rodiny.
V sobotu 22. augusta 2006 sa vydávala Petra Kollárová. Svadbu mala v kostolíku sv. Anny. Sv. omšu slúžili náš duchovný otec. Privítal svadobných hostí v Božom chráme a novomanželom sa v kázni prihovoril. Keď to dobre počúvali a vštepili si to do svojich sŕdc, ich manželstvo prinesie dobré ovocie. Hostia boli aj z Holandska aj Švédska. Keď vchádzali do kostola, bola búrka a keď vychádzali z kostola, slniečko pekne svietilo. Aj manželský život je podobný.
Keď som odchádzala domov, stretla som pána Štefana Hamráka z Kluknavy. Varil guláš. Pozval ma, lebo ma poznal. Kedysi býval v domčeku pri sv. Anne so svojimi rodičmi. Jeho otec bol horár, staral sa o kostolík sv. Anny. Bola tam jeho dcéra Anička s nevestou Alenkou a jej deťmi. Pán Boh im zaplať za pohostenie.
Sv. Anna a sv. Joachim, rodičia Panny Márie, orodujte za nás!

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.