Smieme opäť začať



Bratia a sestry, opäť sme oslávili Vianoce – narodenie nášho Pána Ježiša Krista. Opäť sme počítali posledné minúty, sekundy starého roka a už je tu nový rok 2009 so svojimi minútami, dňami. Opäť, kde niečo skončilo, tam sa niečo začína. Začala realizácia našich plánov, snov, využívanie každého dňa k dosiahnutiu krásneho a dobrého. Aj v novom roku smieme opäť začať túžiť po Kristovi. Znova a opäť ísť za ním, s ním a k nemu. To je náš cieľ, cieľ každého kresťana a vôbec každého človeka.

Aj nový rok nechceme žiť preto, aby sme žili. Nechceme kráčať len preto, aby sme kráčali. Chceme poznať cieľ a zmysel života. Človek, ktorý nevie, prečo žije, nezaslúži si meno človek. V Božom slove čítame o Ježišovi, že je Počiatok a Koniec, Alfa a Omega. Znamená to, že je všetkým, že On je láska, pravda a život. On mohol o sebe povedať: Ja viem, odkiaľ som prišiel a viem, kam idem.

Celý tento rok opäť smieme chodiť do školy Ježišovho Srdca a učiť sa umeniu žiť. Učiť sa nikdy nie je neskoro a nikto nikdy nemôže povedať, že už všetko vie. Lebo nikdy nevieme dostatočne milovať a odpúšťať ako náš Nebeský Otec. Preto opäť smieme začať. Preto začnime čím skôr, neváhajme.

Na začiatok nového roka 2009 vám ponúkam modlitbu Márie Terézie od Ježiša: „Ježišu, v tvojej prítomnosti som začiatočník a začiatočníkom zostanem v mnohých veciach: v pokore prijať seba samého takého, aký som; v odvahe meniť seba samého tak dobre, ako to len dokážem. Som začiatočník, keď premýšľam, ako málo ti v podstate dôverujem; ako ťažko mi padne milovať mnohých blížnych; aký som citlivý v nespravodlivosti a v utrpení. To nádherné však je: Pri tebe, Ježišu, môj učiteľ, smiem vždy znova začínať, každý deň znova začať. Ty mi dávaš šancu až do posledného dychu; pretože ty miluješ všetkých začiatočníkov. Áno, ty sám dávaš počiatok tomu, kto by chcel úprimne začať. Ježišu, ďakujem za všetko, čo so mnou aj v novom roku začneš.“

Mgr. Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.