Veľká noc 2009



Ďakujeme Vám veľmi pekne za Váš veľmi pekný veľkonočný pozdrav.

Aj my Vám z tej duše slovenskej prajeme: ŠŤASTLIVÉ, ALE NADOVŠETKO POŽEHNANÉ VEĽKONOČNÉ SVIATKY, POČAS KTORÝCH BUDEME PROSIŤ VZKRIESENÉHO KRISTA, ABY VÁM DAL DOBRÉ ZDRAVIE A VŠETKY TIE MILOSTI A POŽEHNANIA, KTORÉ POČAS VAŠEJ ŽIVOTNEJ PÚTI BUDETE POTREBOVAŤ.


(Mala poznámka: Keď som bol asi 10-12 ročný, šli sme viacerí kamaráti k nášmu malému potoku, kde rástli, staré, nad vodou naklonene vŕby. Dlhé prúty potrebné na šibaky boli až na konci halúz. Ja, nebojácny, som šiel len o kúsok ďalej, haluz sa zlomila a ja „čľup“ po kolená do vody. Je len pochopiteľné, že som sa mokrý domov neponáhľal. Sú to krásne spomienky na to naše malé, ale pekné Slovensko.)

Smakovci z USA


Milí priatelia, mám veľkú bázeň pred sviatkami Veľkej noci. Hoci ich prežívam každý rok, uvedomujem si, že skutočnú hodnotu toho, čo sa odohralo tej pamätnej noci a čo sa nás tak hlboko dotýka, pochopím až tam, kde budem smieť hľadieť na Božiu tvár. Je tak ťažké popísať nepopísateľné. Napriek tomu viem, že od pochopenia a prijatia veľkonočného posolstva bytostne závisí miera uzrozumenia s vlastným životom. Niet krajšieho dôkazu, že možno povstať z ničoho, ako je Veľká noc.
Ak teda napriek svojej malosti mám vysloviť želanie, tak len jedno. Prosím Boha, aby sa naše životné príbehy stali súčasťou veľkonočnej udalosti. Nech sme raz navždy „vtiahnutí“ láskou do večného spoločenstva, ktoré znamená VŠETKO.
Všetkým zo srdca vyprosujem požehnané veľkonočné sviatky.


Anton Ziolkovský, kňaz, Rím


„Alebo neviete, že všetci, čo sme boli pokrstení v Kristovi Ježišovi, v jeho smrť sme boli pokrstení? Krstom sme teda s ním boli pochovaní v smrť, aby sme tak, ako bol Kristus vzkriesený z mŕtvych Otcovou slávou, aj my žili novým životom…
Ale ak sme zomreli s Kristom, veríme, že s ním budeme aj žiť. Veď vieme, že Kristus vzkriesený z mŕtvych už neumiera, smrť nad ním už nepanuje.“ (Rím 6,3-9)
S touto istotou môžeme žiť pokojne a plní radosti.
Požehnanú Veľkú noc!


Vladimír Stahovec, Rím, Veľká noc 2009


Celej rodine a čitateľom “ Spektra“ cez ktoré som aj ja s Vami stále živo spojený, praje a vyprosuje


Marián Gavenda, kňaz

-re-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.