Deti s Pánom Ježišom


Milé prvoprijímajúce deti, spolu s vašimi rodičmi a príbuznými sa veľmi teším, že v týchto dňoch ste prijali prvýkrát Pána Ježiša pod spôsobom chleba do svojich srdiečok. Bola to neopakovateľná a krásna chvíľa, na ktorú sme sa spolu pripravovali a spoločne tešili. Pána Ježiša už máte naozaj vo svojich srdiečkach. Je s vami. Urobil si vo vašom srdci príbytok, tak ako povedal: „Prídeme k nemu a urobíme si uňho príbytok“.

Milé prvoprijímajúce deti, chcem Vám povedať, že vy ste chodiace bohostánky. Bohostánok je miesto v kostole, kde je uložený eucharistický Ježiš a poznáme to podľa večného červeného svetla. Keď prídeme do kostola a vidíme toto večné svetlo, tak si v kostole pokľakneme a takto pozdravíme Pána Ježiša. V kostole sa modlíme, rozprávame sa s Pánom Ježišom a pekne sa správame.

Vy deti, ako chodiace bohostánky, môžete tak Pána Ježiša priniesť všade, kde sa nachádzate. Prinášajte ho domov, do školy, na ihriská, aj k moru počas prázdnin. Všade môže byť Ježiš. A vieme veľmi dobre, že Ježiš, kdekoľvek šiel, dobre robil: uzdravoval, sýtil, zaháňal smäd, vyháňal zlého, utíšil búrku, odpúšťal hriechy, vyzýval ľudí, aby už nehrešili. Taktiež počúval a rozprával sa s ľuďmi. Takí máte byť aj vy. Kdekoľvek budete, prinášajte Ježiša vo svojich srdiečkach ľuďom, ktorí to potrebujú. Nebojte sa, nie je to ťažké. Stačí byť slušní, milí, usmievaví, ochotní pomôcť človeku, ktorý vás o to poprosí alebo vidíte, že to potrebuje. Nezabudnite byť úctiví k starším alebo pozdraviť ich. Svojich rodičov poslúchajte a s láskou počúvajte, čo vám rozprávajú, aby z vás vyrástli slušní a veriaci ľudia. Usilujte sa všade chrániť sa zla a vyznávať, že Ježiš je vašim priateľom, ako ste to urobili pri obnovení krstných sľubov. Nezabudnite, aby ste boli svojím dobrým životom „Bohu na slávu, svetu na osoh, rodičom na radosť a sebe na spásu“.

Všetkým prvoprijímajúcim deťom prajem, a samozrejme aj tým, ktorí prijali Pána Ježiša už viac rokov dozadu, aby ste boli priateľmi s Ježišom celý život a často sa usilovali prijať ho skutočne pod spôsobom chleba do svojho srdca. Aby neplatilo, že s pribúdajúcim vekom už nepotrebujem Ježiša prijímať, ba naopak, čím som starší, tým viac potrebujem Toho, ktorý položil život za svet, aj za mňa, vo svojom srdci.

Mgr. Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.