Mária


Vstúpili sme do októbra, mesiaca modlitby posvätného ruženca, úcty k Panne Márii. Tento mesiac blahoslavenej Panny Márie Ružencovej akoby nás každoročne vyzýval na nové objavenie tejto krásnej, jednoduchej a hlbokej modlitby. Pri modlitbe rozmýšľame aj o tom, kto to bola Panna Mária? Aká bola? Mala to v živote ľahké, alebo ťažké?

Dáte mi za pravdu, že ak začujeme Máriino meno a počúvame o jej viere, je to akoby povzbudenie a posilnenie pre náš život.

Mária je živý Boží stánok. Je miestom stretnutia s Bohom, je bodom, v ktorom sa pretína čas a večnosť. Mária je živé puto medzi Bohom a človekom.

Meno Márie je plné nádeje. A lásky. Tej lásky, ktorá sa úplne pohrúži do činov, ktorá nielen chráni, ale naopak, riskuje, bezbranne a predsa s veľkou mocou.

V Márii sa stretáva nekonečnosť s nepatrnosťou. Ona nás v každodenných udalostiach, v užasnutých pohľadoch na svet, v láske skrytej do mlčania, v nádeji obklopenej strachom, v tom všetkom nás chce naučiť životnému štýlu, v ktorom je Boh uznaný za stred skutočnosti. Mária nás chce naučiť tomu, aby sme nežili bez tajomstva. Veď kto nájde Boha, nájde život v plnosti.

Mária je vážnym a spoľahlivým svedkom toho, že Boh vstupuje do života a premieňa ho. V nej, jej tele, sa pretína viditeľné a neviditeľné, dve dôležité krivky, ktoré utvárajú dejiny spásy.

Mária je vo svojom tele križovatkou, miestom, kde sa materiálny ráz života stretáva s Bohom. Mária vo svojom tele a vo svojej viere neúnavne odkazuje na stred viery: Ježiša Krista.

Mária je žiarivým svedkom toho, že Boh prichádza a premieňa telo a život, že to, čo je božské, prišlo, aby ľudské mohlo rozkvitnúť a celkom sa rozvinúť.

Všetkých vás povzbudzujem k modlitbe presvätého ruženca, k priateľstvu s Pannou Máriou. Využite túto možnosť kráčať s Máriou.

Mgr.Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.