Vianočný čas

Bratia a sestry, nachádzame sa vo vianočnom období, kedy každý deň je poznačený myšlienkou na druhých. Predbiehame sa v pohnútkach, čo najviac urobiť radosť druhým. Chceme byť v prítomnosti najbližších, žiť pre iných. Chceme obdarovať a byť obdarovaní.

Všetky vinše, piesne vyjadrujú radosť, ktorú nemôžeme prežiť sami a preto sa o túto radosť delíme s druhými. V tomto čase vnímame, že rozdelená radosť je radosť dvojnásobná a bolo by na škodu ju ukrývať a nepodeliť sa s ňou.

Tajomstvo týchto dní ozrejmuje pravda: „Boh tak miloval svet, že nám poslal svojho jednorodeného Syna, aby každý, kto v neho verí, mal život večný.“ A odvtedy, ako hovorí Roger Schutz, možno Boha stretnúť iba v človeku a človeka vo svojej hĺbke môžeme stretnúť iba vtedy, keď v ňom stretneme Boha.

Vianočný čas je teda časom vzťahu k Bohu a k ľuďom. Preto sa počas týchto dní viac navštevujeme, tešíme sa navzájom zo seba a prajeme si len to „dobré“. Nech to „dobré“ tak skoro nevyprchá z našich životov a z nášho každodenného správania sa jeden k druhému. Nech vianočný čas trvá čo najdlhšie.

Preto prajem Vám oči, ktoré si všimnú aj malé veci, malé veci každodenného života, ktoré svedčia o Božej veľkosti a o jeho láske a starostlivosti.

• Prajem Vám uši, ktoré prijímajú aj signály, ktoré neboli vyslovené.

• Prajem Vám ruky, ktoré nerozmýšľajú dlho, či majú pomáhať.

• Prajem Vám v pravý čas správne slovo.

• Prajem Vám milujúce srdce, ktorým sa dáte viesť.

• Prajem Vám radosť, pokoj a pokoru.

• Prajem Vám ľudí, ktorých máte radi, aby pri Vás stáli a dodávali Vám odvahu. Ľudí, ktorí Vám pomôžu ďalej, keď ste smutní, unavení a vyčerpaní.

• Prajem Vám dostatočný oddych a prácu, ktorá Vám urobí radosť.

• Prajem Vám dobré srdce, ktoré je plné radosti a túto lásku dáva ďalej.

• Prajem Vám, aby Pán času a všetkého dobra bol neustále s Vami.

Všetko dobré v novom roku 2010 Vám vinšuje Váš duchovný otec Oliver.


Novoročný vinš

A ja Vam vinčujem,

žeby sce še maľi teho roku ľepši,

veľo kolačoch po polnej tepši,

veľo šľivkoch na paľenku,

aj na sladku dovolenku

a furt polnu peňaženku.

Mgr. Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.