Ahoj deti!


Človek, ktorý nie je naplnený Duchom Svätým je ako nenafúkaný balón – prázdny, sklesnutý, s ktorým si neužijeme veľa zábavy.

Kto je Duch Svätý?

Duch Svätý je spolu s Otcom a Synom v jednom súčasťou najsvätejšej Trojice. Je to tajomstvo a Boh chce, aby sme tomuto tajomstvu verili. Predstavte si tri nezapálené sviečky. Ak jednu z nich zapálite, od nej zapálite aj tie ostatné. Rozžiaria sa tri oddelené plamienky, ktoré sú však rovnaké. Ak by ste dali plamene dokopy, vznikol by len jeden, ale sviečky by boli tri. Taký je Duch Svätý.

Čo robí Duch Svätý? Duch Svätý pôsobí ako láska medzi Otcom a Synom. A touto láskou nám umožňuje milovať Boha a blížnych. Pomáha nám rásť vo viere a upevňovať ju. Dáva nám energiu, aby sme mohli iným pomáhať a učiť ich. Ochraňuje nás v pokušeniach.

Dary Ducha Svätého: je ich spolu sedem – dar múdrosti, dar rozumu, dar rady, dar sily, dar poznania, dar nábožnosti a dar bázne voči Bohu.

Úloha 1:
Vymaľuj strom s ovocím Ducha Svätého.

stránku pripravila: Miriam Čakurdová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.