Naše ružencové bratstvo

„Milujte Máriu, lebo je Vašou matkou a Vy ste jej deti.“
(Sv. Otec Ján Pavol II.)


Dňa 25. apríla 2010 nás navštívila pracovníčka Dominikánskeho centra z Košíc. Na popoludňajšej pobožnosti sa prebehla voľba nových horliteľov ruží a horliteľky RB. V 1. májovú nedeľu sme „nabehli“ na normálny spôsob výmeny ružencových tajomstiev. Do apríla 2010 sme mali jednu ružu aj v osade Dolina. Horliteľkou našej ruže bola do roku 2008 nebohá pani Veronika Uličná. Mali sme zaužívané stretávať sa prvú nedeľu v mesiaci v kaplnke narodenia Panny Márie v Doline, kde sme sa spoločne modlili posvätný ruženec a spievali mariánske pesničky.

Bolo to veľmi pekné spoločenstvo. Radi sme sa stretávali aj so staršími členmi RB. No Pán Boh si starších povolal, mladší sa odsťahovali a ostalo nás málo. Tí, čo sme ostali, pridružili sme sa k ruži vo Víťaze, kde chceme ďalej pokračovať v modlitbách. Vieme, že posvätný ruženec je veľkým pomocníkom v každej chvíli a veľkou istotou v živote človeka.

Za zrealizovanie reformy RB sa chceme poďakovať nášmu duchovnému otcovi Oliverovi, ktorý nás v tom podporoval. Ďakujeme aj horliteľke RB pani Emílii Uličnej za jej svedomitú prácu. Zároveň jej po znovuzvolení prajeme veľa zdravia a Božieho požehnania v tejto službe obety.

Betka Adamkovičová, členka RB, Víťaz – Dolina

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.