Zmŕtvychvstanie Pána Ježiša Krista


S veľkou radosťou v srdci sme prežili krásne dni – veľkonočné sviatky. Nádej z Kristovho víťazstva, vďačnosť a lásku voči Spasiteľovi. Smútok Pána Ježiša Krista z umučenia a ukrižovania vystriedala veľká radosť z jeho slávneho zmŕtvychvstania.

Dokázal, že je Božím synom a silnejší ako smrť. My kresťania veríme, že na konci vekov vstaneme na Kristov pokyn aj my. Tým nám ukazuje, akú prekrásnu a neobyčajnú budúcnosť pre nás Ježiš chystá. Máme sa snažiť žiť dobrým kresťanským životom, aby sme obsiahli Božiu milosť. Veľkonočné sviatky su nerozlučne späté s posvätením pokrmov.

Na svätej omši v Bielu sobotu zaznela pieseň „Pán Ježiš Kristus vstal z mrtvých – ALELUJA“. To bolo pre nás veľkým potešením. V hojnom počte sme pristúpili k svätému prijímaniu, Pán Ježiš mal z nás veľkú radosť.

Ďakujeme duchovným otcom Oliverovi, Francovi a Stahovcovi za posvätenie jedál a sväté omše, ktoré nás obohatili a povzbudili. Pánovi kantorovi za doprovod speváckeho zboru, bolo to veľmi krásne.

Duchovný otec Oliver sa vo veľkonočný pondelok po svätej omši snažil každú ženu obliať vedrom vody. Tešili sme sa, že si nás vážia a zachovali tradíciu; ďakujeme pekne za oblievačku. Sme im dlžné – vyprosujeme im u Nebeského Otca veľa zdravia a dary Ducha Svätého a Božie milosrdenstvo nech ich sprevádza vo vinici pánovej.

Panna Mária, kráľovná svätého ruženca, oroduj za nás!

Mária Tobiašová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.