† Ladislav Fülöp



Na úvod sa chcem s Vami podeliť so smútkom nad úmrtím nášho priateľa Ladislava Fülöpa. Spolu so svojou manželkou bol Laco dlhoročným propagátorom prirodzenej Billingsovej ovulačnej metódy plánovania rodičovstva, ale predovšetkým bol čestným a múdrym človekom, ktorý venoval veľké úsilie prehĺbeniu zmyslu manželstva a rodiny svojou prednáškovou činnosťou a osobným príkladom vo vlastnej rodine. Laco bol a navždy zostane pre mnohých z nás príkladom krásneho života muža, manžela a otca. Všetkým pozostalým vyslovujem úprimnú a hlbokú sústrasť a pripájam sa k modlitbám za zomrelého v nádeji na večný život.

V stredu 21. júla sa v Kostole Ducha Svätého v bratislavskej Dúbravke uskutočnila zádušná svätá omša za Ing. Ladislavom Fülöpom.

Ako uviedla riaditeľka Centra Billingsovej ovulačnej metódy na Slovensku MUDr. Zuzana Lauková, „zosnulý bol jedným z mála slovenských mužov – „pro-liferov“, ktorí sa dokázali postaviť na ochranu ľudského života od počatia po prirodzenú smrť.“ Dlhé roky pracoval ako koordinátor v oblasti zodpovedného rodičovstva na území Bratislavsko-trnavskej a neskôr Bratislavskej arcidiecézy.

Ladislav Fülöp bol aj dlhoročným spolupracovníkom Fóra života, autentickým svedkom povolania manželstva a rodičovstva a výnimočným človekom, rozdávajúcim v Bohu prameniaci optimizmus v neľahkej realite sveta. Vyslovujeme jeho rodine i všetkým jeho blízkym hlbokú a úprimnú sústrasť a útechu od Všemohúceho milosrdného Boha. Nech ho Pán života prijme do svojej slávy.

čerpané z Fóra života

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.