Očakávanie Vianoc


Keď sa blížia Vianoce, pociťujeme veľkú radosť a modlíme sa s úprimným srdcom k Pánu Ježišovi a myslíme na to, v akej chudobe prišiel na tento svet. Narodil sa v maštali pri zvieratách, lebo iné prístrešie jeho rodičia nenašli. Potešili ich svojim príchodom traja králi, ktorí im doniesli zlato, kadidlo a myrhu.

My sme z lásky chodievali do kostola na prístrešie, modlili sme sa za svoje rodiny, aby malý Ježiš bol po celý rok v našich srdciach. Doma sme spievali piesne. Dúfam, že sme Ježišovi urobili veľkú radosť. Ozdobovali sme svoje príbytky, stromčeky a taktiež snažili sme sa byť lepšími.

Na „Božie narodenie“, keď sa spievala pieseň „Tebe sa tu klaniame“ a „Tichá noc“, pozerali sme na betlehem a v srdci sme mali veľkú radosť.

Na Vianoce, keď svet stíchne, nech Vám Božie dieťa vdýchne pokoj, radosť a posilu, nielen v túto svätú chvíľu, ale taktiež v novom roku, nech Vás vedie v každom kroku.

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.