Panna Mária – naša ochrana


Končí mesiac február. Na svätej omši na Hromnice – Obetovanie Pána sme si pripomenuli, že Panna Mária priniesla do chrámu prvorodeného syna a obetovala ho. Bol tam prorok Simeon, ktorý povedal, že môže zomrieť, lebo videl Mesiáša. A Panne Márii hovoril, že jej srdce prenikne meč bolesti, to znamenalo, že Pán Ježiš bude umučený a ukrižovaný.

S birmovancami z Víťaza a Ovčia sme boli na slávnostnom odpuste svätého Valentína v Krížovanoch. Tam nás čakala komunita zo Sniny, otec Milan a otec Martin, ktorí nás duchovne obohatili piesňami a hudbou. Zaľúbili sme sa do Pána Ježiša, ako povedal otec Martin. Máme sa za čo modliť a prosiť, lebo práca šľachtí človeka. Naše životy má v rukách nebeský Otec, u neho je každá vec možná. Odovzdajme sa mu s prosbou, lebo on čaká.

Na nedeľnej svätej omši manželia Róbert a Mária Uliční, ktorí sa dožili 50 rokov manželstva, ďakovali Bohu za zdravie a Božie požehnanie. Obnovili si manželské sľuby, nezabudli si dať znak lásky a pobozkali sa. Obklopení deťmi, vnúčatami a pravnúčaťom sa obohatili Eucharistiou, posilnili sa Božím slovom. Nech Boh žehná ich kroky, Panna Mária nech ich zoberie pod svoju ochranu.

Raz v mesiaci chodievame do Víťaza na fatimskú sobotu na svätú omšu. Ruženec sa modlia ženy aj muži. Obohatím sa svätým prijímaním, na obetný stôl odovzdám Bohu radosti, žalosti, trápenia a prosím o posilu do ďalších dní života. Odchádzam s radosťou, ako keby som bola na veľkom odpuste. Keď idem peši, tak si zaspievam „Mária, ochrana“ a spomínam, ako sme chodili na svätú omšu do Víťaza pešo, keď sme boli mladí.

Svätý Valentín, oroduj za nás a daj nám veľa zdravia a lásky k blížnemu.

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.