Požehnanie sochy blahoslaveného Jána Pavla II.


Chceme sa s Vami podeliť o zážitok zo slávnosti požehnania sochy blahoslaveného Jána Pavla a zároveň požehnania obnovenej kaplnky Jána Nepomuckého, patróna rožňavskej diecézy v sobotu 3. novembra 2012 v Kokave nad Rimavicou, kde pôsobí Váš rodák, duchovný otec Jozef Bednárik.

Slávnostnejšie to bolo už v piatok, nakoľko sa omše zúčastnil misionár Jozef Humeňanský, ktorý pôsobí v Rwande a je rodákom nášho duchovného otca. V piatky je u nás zvykom, že ruženec sa modlia deti a miništranti spolu s duchovným otcom. Aj teraz to bolo tak, len ruženec s miništrantami sa modlil páter Jozef, misionár. Náš duchovný otec počas ruženca spovedal.

V sobotu sa slávnosť začala fatimským večeradlom – sv. ružencom, ktoré sa s deťmi a miništrantmi pomodlil znova páter misionár. Náš duchovný otec počas ruženca spovedal. Po ruženci sme sa so sochou Panny Márie, ozdobenou kvetmi, v sprievode presunuli k soche bl. Jána Pavla. Na čele sprievodu išli miništranti, ženy niesli sochu Panny Márie, potom nasledovali kňazi a veriaci. Počas sprievodu sme spievali mariánske piesne.

Nasledovalo požehnanie sochy bl. Jána Pavla a obnovenej kaplnky. Vrátili sme sa do kostola na sv. omšu. V kázni nás pán dekan, kanonik Gabriel Rakai z Lučenca povzbudil k svätosti kňazov, otcov, matky v rodinách, deti v škole, veriacich na pracoviskách. Môžeme povedať, že na sv. omši sme sa cítili ako v nebi. Tí malí miništranti, to bola radosť na nich hľadieť ako posluhovali kňazom. Duchovný otec s nimi veľa pracuje a sú tak vycvičení, že každý vie, čo má robiť. Dievčatká s kantorkou pekne spievali.

Po sv. omši bola vyložená Sviatosť Oltárna s krátkou adoráciou a požehnaním otca dekana. Chceme tiež poďakovať za kňazov, ktorí sa zúčastnili na tejto slávnosti a všetkým, ktorí túto slávnosť pripravili.

snímky: autor

Vďační veriaci z Kokavy nad Rimavicou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.