Správy z našej arcidiecézy


Deň svätého Valentína sa rozhodlo osláviť 520 mladých pre mnohých netradičným spôsobom vo Vysokej nad Uhom na 56. Púti radosti. V rámci Roka viery ústrednou myšlienkou púte bolo „Ja a Otec sme jedno“. Mladí si vypočuli prednášku pátra Johnyho Georga Ambattu, SVD, pochádzajúceho z Indie, ktorý okrem iného povedal: „Jednota s naším nebeským Otcom v reálnom živote znamená, že je potrebné budovať s Ním vzťah, aby sme mali s Ním jednotu.“ Medzi mladých zavítal otec biskup Stanislav Stolárik, ktorý mladým adresoval tieto slová: „Plniť Otcovu vôľu nie je o ováciách, ale o vernosti a len s radosťou prichádza nádej.“ Rehoľné sestry obohatili stretnutie službou ucha – rozhovory s mladými.

Po celý čas kňazi spovedali a tradične v sobotu večer boli svedectvá dobrovoľníkov o službe, moderovaná adorácia a celonočná tichá adorácia. V závere stretnutia Mário Bosý z trnavského Diecézneho centra mládeže Archa v Bojničkách sa chcel podeliť sa s touto myšlienkou: „Kto vidí Syna, vidí Otca“ sa dajú niekedy preniesť aj do rodiny. Kto vidí syna alebo dcéru, vidí otca, alebo mamu, ktorí ich vychovali, alebo ktorými raz môžu byť. Aby si vedel byť dobrým otcom, nauč sa byť dobrým synom…” Vo Vysokej nad Uhom bolo mnoho radostných mladých ľudí, ktorí odchádzali posilnení vo viere s nádejou a túžbou, že chcú budovať svoju jednotu s Otcom.

Lenka Hrehová, dobrovoľníčka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.