Odpustky pre zosnulých v čase pandémie

repro: Seletini rozkvet

Odpustky pre zosnulých spojené s časom sviatku všetkých svätých a pamiatkou všetkých verných zosnulých bude kvôli okolnostiam pandémie možné získať nielen počas zvyčajných dní teda od 1. do 8. novembra, ale počas celého mesiaca november.

Keďže nebude možne, aby veriaci cestovali k hrobom svojich blízkych, odpustky bude možné získať aj tak že sa duchovne spoja so všetkými ostatnými veriacimi,  a teda nemusia ísť fyzicky do chrámu či na cintorín, ale pomodlia sa doma s tým že sa zrieknu akéhokoľvek hriechu s úmyslom splniť ich ako náhle to bude možné tri ďalšie zvyčajné podmienky (sviatostná spoveď, sväté prijímanie a modlitba na úmysel Svätého Otca).

Pomodlia sa pred obrazom Pána Ježiša a Preblahoslavenej Panny Mária, zbožne modlitby za zosnulých, napríklad ranné chvály alebo vešpery z Liturgie hodín za zosnulých, svätý ruženec, korunku Božieho milosrdenstva alebo iné modlitby za zosnulých, ktoré sa veriaci radi modlia, alebo sa zahĺbia do meditačného čítania jedného z evanjeliových úryvkov ponúkaných v liturgii za zosnulých, alebo vykonajú skutok milosrdenstva, obetujúc Bohu bolesti a útrapy vlastného života.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.