Naša púť v Gaboltove

Možno viete, že v prebiehajúcom roku Eucharistie aj v našej Košickej arcidiecéze prebieha ustavičná (nepretržitá) poklona eucharistickému Kristovi. Vybraté bolo mariánske pútnické miesto Gaboltov pri Bardejove.

O organizáciu sa starajú pátri redemptoristi. V nepretržitej poklone sa striedajú farnosti celej arcidiecézy. Našej farnosti pripadla 2. májová nedeľa – Deň matiek od 8. do 11. hodiny. Hlavná horliteľka pani Milka vyzvala najmä členov Ružencového bratstva na hojnú účasť na tejto adorácii. Ráno sa nás z Víťaza a Ovčia zišlo do 30 ľudí, zväčša žien. Chlapi akoby sa boli hanbili. Boli sme šiesti. Adoráciu sme začali v hlavnom pútnickom kostole, ale keďže mali slávnosť prvého sv. prijímania, presunuli sme sa do dolného kostolíka. Viedol ju páter Milan a jedna z gaboltovských žien. Počas modlitieb sv. ruženca sme sa striedali a o 11. hodine bola sv. omša. Po sv. omši sme pokračovali v modlitbách. Bol tu priestor na sviatosť zmierenia a aj na tiché rozjímanie počas tajomstiev sv. ruženca. Pán Ježiš povedal: „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate … U mňa nájdete odpočinok a posilu.“ Vyznávam, že je to tak, aj na príhovor Jeho Matky. Verte, ak zložíme svoje problémy a starosti Jemu, On náš Pán vždy nájde dobré riešenie. A tak nám, ani neviem ako, ten milostivý čas ubehol a prišli adorovať ďalší. Po skončení adorácie som pozoroval na tvárach účastníkov pokoj a radosť z prežitých hodín. Nech Pán Ježiš udelí všetkým, čo sa zúčastňujú na poklone, svoje hojné požehnanie a milosť.

účastník

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.