Noemov koráb

Ďakujeme vám deti za vaše listy, v ktorých ste nám napísali, kam by ste chceli vyplávať so svojou loďou. Vaše príbehy boli úsmevné, aj láskou k blížnemu naplnené. Niektoré si tu môžete prečítať.

Keby som bola ako Noe, teda keby sa schyľovalo k búrke, chcela by som preplávať každé more a oceán. Mať veľkú loď ako náš dom. Zobrala by som so sebou celú svoju rodinu. Zo zvierat by som vzala kravu na mlieko, sliepky na mäso a ovce na vlnu, aby som si spravila oblečenie. Potom by som si kúpila televízor na baterky a rozkladaciu sedačku. Sadla by som si a pila teplý čaj s medom a čakala, kým sa neskončí veľká búrka.
Katka Balogová
… vzal by som ešte záchranné vesty a vysielačku, keby sme sa náhodou stratili. Veď oceán je nekonečne veľký.
Dávid Bednárik
… keby som mala možnosť cestovať s loďou už dnes, išla by som s bratom Samkom a mamkou na lodi po Dunaji do Maďarska, kde je môj ocko už mesiac v robote. Doviezli by sme si ho domov, lebo ho veľmi ľúbime a veľmi sa nám za ním cnie.
Natália Dugasová
Koho by sme zobrali na loď? Najprv mamku a ocka. Našu sestru by sme tiež chceli zobrať, aj keď ona na nás kričí, keď máme v izbe neporiadok alebo hráme na chodbe futbal a ona sa nemôže učiť. Ale za to, že nám navarí a napečie dobroty, keď ocko s mamkou sú v robote, tak ju zoberieme … Zobrali by sme aj miništrantov a futbalistov s pánom trénerom. Zobrali by sme aj nášho duchovného otca a pána farára z Krížovan … Zobrali by sme kamarátov aj kamarátky, ale o nich písať nebudeme.
Martin a Ján Strakovci
Keby som mala ozajstnú loď, zobrala by som na ňu svoju rodinu a kamarátov. Chcela by som sa stretnúť s pirátmi a s inými ľuďmi. Chcela by som, aby sme mali chatu na strome a každý deň by sme zažívali dobrodružstvá. Objavovali by sme rôzne veci a starobylé pamiatky. Ochraňovala by som prírodu pred zlými vecami a pred nebezpečenstvom. Živili by sme sa len ovocím a rôznymi bylinami. S ľuďmi, ktorých nemám veľmi v láske, by sme sa spriatelili. Bojovala by som s pirátmi, aby som získala poklad a iné cennosti. Na ostrove by sme sa skamarátili so zvieratkami.
Dominika Kráľová
Na loď by som zobrala ľudí z Víťaza, ktorí by chceli pomôcť ľuďom v Ázii a dostatok jedla pre celú krajinu. Keby sme prišli do Ázie, chceli by sme nájsť krajinu, kde najviac potrebujú našu pomoc a dali by sme im to, čo nemajú.

bez mena

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.