Hľadanie jednoty

Od 18. do 25. januára sa tradične koná Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov. V tomto týždni si uvedomujeme, že je viac toho, čo kresťanov spája, ako toho, čo kresťanov rozdeľuje. Najmocnejšou skutočnosťou, ktorá kresťanov zjednocuje, je prítomnosť vzkrieseného Krista, ktorý sľúbil svojim učeníkom, že bude s nimi až do konca časov.

Témou tohtoročného Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov je Ježišovo zasľúbenie: „Lebo kde sú zhromaždení dvaja alebo traja v mojom mene, tam som ja medzi nimi“ (Mt 18,20).
Ježiš túži s nami zdieľať naše starosti, radiť nám, sprevádzať nás, vstupovať do našich domovov a na pracovné miesta, oživovať našu radosť svojou prítomnosťou, ktorá nás vedie k srdcu Otca. Chce, aby sme cítili Božiu blízkosť, Božiu silu, Božiu lásku. Chce byť medzi nami, aby prostredníctvom nás mohol svedčiť o svojej láske a živote v našom domove, práci, škole a celom okolí.
Byť čo najviac vnímavý na prítomnosť Ježiša v našom strede vyžaduje od nás žiť „ekumenizmus života.“ Znamená to šíriť kultúru spolupatričnosti a učiť sa vidieť pozitíva v rozdielnosti cirkevnej príslušnosti. Taktiež pamätať na to, čo všetko máme spoločné: modlitba, svedectvo a posolstvo. Nakoniec je potrebne vidieť tých druhých ako bratov a sestry v Kristovi.
Nech sa posolstvo Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov stane súčasťou nášho životného štýlu, našej kultúry a nášho každodenného života. Nech sa akýkoľvek kontakt s bratmi a sestrami uskutočňuje v Ježišovom mene – s túžbou osláviť Boha.
duchovný otec

duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.