Silvestrovská Roháčka 2005

Tak ako každý rok na Silvestra aj v minulom roku sme sa vybrali pod vedením nášho najstaršieho účastníka a zároveň kronikára Vincenta Tkáča na Roháčku.

Čakali sme aj „Bavorov“ z Víťaza, no asi pre kalamitu, ktorá deň predtým bola po celom Slovensku, sme sa ich nedočkali. Ani nás, Ovčancov, nebolo toľko ako po minulé roky, no aj tak sa dá povedať, že kvalita zvíťazila nad kvantitou a výstup sa vydaril.
Zo začiatku sa išlo ťažko, no s pribúdajúcimi prestávkami a následným počastovaním niečím na zahriatie sa všetkým išlo jedna radosť. Keď sme vyšli okolo pol dvanástej hore, stretli sme už iba jednu malú skupinku z Krompách a troch účastníkov z Hrabkova. Nikto sa hore dlho nezdržiaval, lebo bolo zamračené a veľmi chladno. Aj my po poklone soche Panny Márie a sv. krížu a po opečení polovice proviantu sme sa zrýchleným presunom pustili dole. Ešte na Roháčke sme sa dohodli, že toho roku nepôjdeme ku hrabkovskej chate, ale sa zastavíme na chvíľu pri kŕmidle pre zver pri spodnej studni.
Doopekali sme zvyšky, podopíjali všetko, čo nám ešte ostalo. Spoločne sme si zanôtili zopár pesničiek a v dobrej nálade sme sa všetci vybrali domov spoločne s rodinami osláviť ukončenie starého roka 2005. Tí, čo neboli, môžu ľutovať.

putujúci z Ovčia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.