Odpust sv. Valentína

V nedeľu 12. februára 2006 sme spolu s birmovancami z Ovčia a Víťaza cestovali autobusom do Krížovan na odpustovú slávnosť sv. Valentína. Je to obnovená tradícia, len v minulosti sme chodievali vo väčšom počte.

Slávnostnú sv. omšu slúžili pomocný biskup Bernard Bober, duchovní otcovia Juraj, Peter a Oliver. Pekne nás privítali a spoločne sme prosili sv. Valentína o zdravie a Božie požehnanie. V kázni otec biskup prízvukoval, ako sa má správať partner k partnerke, aká je láska opravdivá – je to obeta, čistota srdca a nie vášeň založená na telesnej príťažlivosti partnerov, ktorá časom vždy pominie; opravdivá láska má pôvod v Ježišovi Kristovi. Vyviera z duševnej príťažlivosti partnerov, to znamená, akí sme vo vnútri a nie ako vyzeráme. Slobodné dievča má odovzdať svojmu manželovi panenstvo, aby si ju vážil a miloval po celý svoj život, že si zachovala najcennejší poklad. Aj svojim deťom sa týmto stáva statočnou matkou.
Ďakujeme Mons. Bernardovi za otvorené, veľmi pravdivé a otcovské slová. Nech sú povzbudením pre nás, ale hlavne pre našich birmovancov. Určite mnohí z nich počuli takú otvorenú reč po prvýkrát.
Ďakujeme aj bývalému duchovnému otcovi Jurajovi Riškovi, že sme sa s ním mohli stretnúť.
Ďakujeme za pohostenie duchovnému otcovi Petrovi, nech mu to ich patrón sv. Valentín stonásobne vynahradí.
V čase pôstu buďme k sebe slušní, správajme sa tak, ako sa na kresťanov patrí, nie tak, ako čaká od nás dnešný „svet“. Nech Pán Ježiš má z nás radosť, On nás za to určite odmení.

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.