Moje birmovné meno

Príbeh o tom, ako jednoduchá chudobná dievčina, od ktorej nik nič neočakával, zmenila svet a jeho hodnoty, snáď poznajú všetci. Len málokto si uvedomuje, že tým nám ukázala, ako dokázať skutkami to, čomu veríme aj srdcom.

Prečo som si vybrala práve meno Mária? V dnešnej dobe sa do popredia dostávajú oveľa exotickejšie mená. No ja si myslím, že práve v jednoduchosti je krása a týchto päť písmeniek v sebe skrýva neobyčajný symbol môjho života.
Obdivujem na nej, že jej poslanie neskončilo smrťou, stále sa snaží pomôcť a usmerniť nás zjaveniami a zázrakmi, a to aj napriek tomu, v akom stave sa ocitol svet. Sú tiež dôkazom toho, že Ježišova Matka nepripomína svojmu Synovi potreby ľudí iba v Káne Galilejskej, ale že tak robí aj na iných miestach sveta a v iných obdobiach dejín až po naše časy.
Osud dievčiny, čo sa nebála povedať Bohu „áno“, čoraz väčšmi priťahuje pútnikov do chrámov a kaplniek, zasvätených práve tejto patrónke. V nich si uctievame nielen mimoriadne omilostenú osobu, ale aj najbližšiu a vernú spolupracovníčku na diele vykúpenia. Panna Mária nám nesprostredkuje len vieru a nádej, ale aj duševnú silu v dobrých a zlých chvíľach, lebo srdce má dôvody, o ktorých rozum nič nevie. Hovorí sa: „Koho Boh miluje, toho krížom navštevuje.“ Dôkazom je množstvo kníh o svätých, z ktorých ani jeden z nich nemal ľahký život. A tak to bolo aj s Pannou Máriou. Napriek tomu, akej pocty sa jej dostalo, to nemala v živote ľahké. No napriek tomu nikdy neľutovala, ako sa rozhodla. Ukázala nám nádherný príklad toho, že Bohu nezáleží na tom, či sme bohatí, zruční … Miluje nás podľa toho, aké hodnoty nosíme v srdci.
A vďaka daru milosti, v ktorom sa stala Matkou Božieho Syna, značne prevyšuje všetky pozemské i nebeské stvorenia.

Jana Baluchová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.