Nedeľa Dobrého pastiera

My miništranti z Kokavy nad Rimavicou sme sa po omšiach v našom kostole, ktoré mal náš duchovný otec Jožko Bednárik, výnimočne skôr vydali na cestu do kňazského seminára v Spišskej Kapitule na deň otvorených dverí.

Cesta bola zaujímavá a hlavne veselá. Viedla poväčšine iba cez les, raz sme stúpali, raz klesali, až nám z toho bolo všelijako. Po hodine a štvrť aj so zastavením pri prameni Hrona sme dorazili na Kapitulu. Hneď sme išli do seminára – navštívili sme študentov, ktorí sa učia za kňazov a ktorých poznal náš duchovný otec, ktorý tu tiež študoval. Ukázal nám kaplnky, učebne, telocvičňu, vlastne všetko, čo sa dalo vidieť, bolo to nádherné, hlavne posilňovňa. Dali sme si chutný guláš, ktorý pripravili sestričky. Potom sme boli po protekcii na biskupskom úrade, kde nás sprevádzala rehoľná sestrička Dávida, spolurodáčka nášho duchovného otca. Bolo tam ešte krajšie ako v seminári. Boli sme aj v kláštore pri sestričkách a tie nám každému dali balíček cukríkov. Odtiaľ sme išli do kostola sv. Martina na modlitby. Stali sme na chóre, odkiaľ spievali budúci kňazi. Po modlitbách sme boli ešte pri starších kňazoch v Zelenom dome. Nakoniec sme išli ešte na Spišský hrad, hoci sme už boli unavení. Večer okolo 20. hodiny sme dorazili do dediny, odkiaľ pochádza náš duchovný otec a spali sme v jeho dome. Samozrejme, že sa nám spať nechcelo, veď na výlete sa nespí a tak sme sa dlho do noci rozprávali.
Ráno o siedmej nás zobudil duchovný otec, pomodlili sme sa s ním, naraňajkovali sa a išli na svätú omšu kostola. Je to pekný, moderný kostol, iný ako máme my v Kokave. Potom sme boli pri pánovi Martinovi vo Víťaze, ktorý robí váš farský časopis, sfotografoval nás a povedal nám, že máme napísať článok. Potom sme si zbalili veci, naobedovali sa a vyrazili na spiatočnú cestu do Kokavy. Cestou sme prechádzali aj cez Gelnicu, kde pôsobil nás duchovný otec. Ukázal nám faru, kostol, mesto a pokračovali sme ďalej v ceste cez Krásnu Hôrku a Rožňavu. Domov sme dorazili šťastne a veríme, že sa ešte do Ovčieho vrátime, lebo je tam pekne.
Pozdravujeme všetkých čitateľov časopisu Spektrum.

miništranti z Kokavy nad Rimavicou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.