Návšteva našich rodákov

Bol piatok poobede 2. júna. Spolu s manželom sme sa vybrali na návštevu k našim rodákom kňazom. Hoci bolo upršané počasie, ani to nás neodradilo. Prvá zastávka bola v Hnúšti. Milo nás privítal pán dekan Michal Jenča. Spolu so svojou mamkou nám pripravili chutnú večeru; občerstvili sme sa, trocha oddýchli a tak sme pokračovali v ceste. Keď sme prišli do Kokavy nad Rimavicou, pán farár Jožko Bednárik už bol v kostole, kde pripravoval deti na prvé sväté prijímanie. Nasledovala detská sv. omša, deti veľmi pozorne počúvali, čo pán farár rozpráva a tak sa v tichosti hlásili a odpovedali na otázky. Na konci sv. omše ich pán farár vyžreboval a odmenil. Získal si už dosť veľa detí a majú ho veľmi radi.
V sobotu ráno bola fatimská sv. omša, zúčastnilo sa dosť veľa ľudí. Večer sme slávili svätodušnú vigíliu. Začalo to ako na Bielu sobotu vstupom s veľkonočnou sviecou paškálom. Kňaz trikrát zvolal: „Zošli svojho Ducha a všetko bude stvorené“ a ľud odpovedal: „A obnovíš tvárnosť zeme.“ Na sv. omši bol prítomný aj pán farár zo susednej obce. V kázni nám vysvetlil sedem darov Ducha Svätého a ako ich máme žiť my kresťania. Čítania sa čítali v siedmich jazykoch, kde boli zapojení stredoškoláci a vysokoškoláci. Bolo to pre náš niečo nové. A tak obohatení na tele a duchu, ako keby sme boli na duchovných cvičeniach, vrátili sme sa šťastne domov.

Manželia Balogovci, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.