Požehnaný deň pre dôchodcov z Ovčia

Vybrali sme si 21. jún na výlet, ktorý zorganizovala pani starostka Šimčíková. Nahlásil sa plný autobus. Nastúpili sme pred Obecným úradom v Ovčí. Vo Víťaze prišli k nám náš duchovný otec Oliver a duchovný otec Peter z farnosti Krížovany. Najprv ranná modlitba s požehnaním dobrého dňa, cestou sme sa modlili ruženec k Božskému Srdcu Ježišovmu a osobitne modlitby za kňazov, za vodiča. Dopĺňali sme ich nábožnými piesňami.

Cesta nám ubiehala dosť rýchlo. Došli sme na veľmi pekný vŕšok, kde je kláštor kapucínov Hriňová. Bol tam prekrásny výhľad na všetky strany. Posilnení kávou sme sa vybrali ďalej za svojím cieľom na Staré Hory. Mali sme tam sv. omšu v prekrásnom starohorskom chráme, kde sme si uctili Pannu Máriu, našu patrónku. Sv. omšu celebrovali naši duchovní otcovia. Posilnili sme sa duchovným slovom a eucharistickým Kristom. Pozdravili sme našu nebeskú matku Pannu Máriu. Bolo nám tam veľmi dobre. Každý mohol predniesť svoje prosby a životné ťažkosti. V kostole nám rozprával jeden pán o vzniku tohto kostola a o vzniku Studničky, ktorá sa nachádza neďaleko kostola na kopci.
Nasledoval obed v reštaurácii, ktorý bol veľmi chutný. Počasie nám prialo, bolo pekne a teplo. Poobede sme išli k Studničke, kde sa po ružencových schodoch modlí sv. ruženec. Každý meditoval sám. Na konci schodov stojí kríž. Vyšli sme hore na prekrásne upravené priestranstvo, tu je tá Studnička, kde tečie voda z piatich kohútikov. Išli sme ku kaplnke, kde je socha Panny Márie. Sú tam aj lavice, kde sa dá posedieť, oddýchnuť. Pomodlili sme sa Korunku k Božiemu milosrdenstvu a mariánskou piesňou sme sa rozlúčili s Pannou Máriou.
A tak zas nastala cesta. Zastavili sme sa na jednom mieste, bolo tam pekne, potôčik, hory a čistý vzduch. Duchovný otec nám povedal, že na kopci asi dva kilometre sa nachádza dedinka Vlkolínec. Niektorí sa tam boli pozrieť. Cesta domov so spevom rýchlo ubiehala. Pani starostka nás ponúkala s občerstvením. Domov sme docestovali večer.
Bože, ďakujeme Ti za tvoje dobrodenia, lebo Ty si Boh a všetko spravuješ.

Helena Hudáková, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.