Bože, aký si dobrý, že sa o všetko staráš

Ďakujem ti, drahý Ježišu, že si nám dal človeka, ktorý ohlasuje Tvoje sväté meno v ďalekom svete – v Afrike, kde ľudia žijú a nepoznajú vieru v Ježiša Krista.

Tým človekom je náš misionár Jozef Humeňanský, ktorý už štvrtý rok hlása Božie slovo v Rwande. Práve teraz je na dovolenke a my môžeme byť na jeho sv. omšiach, počúvať jeho príhovory, v ktorých krásne vysvetľuje Starý a Nový zákon. Sme naňho hrdí, lebo vyrastal v našej obci, rástol medzi nami a s nami a odhodlal sa zasvätiť celý svoj život Pánu Bohu. Zanechal svojich rodičov, súrodencov, radosti tohto sveta a zasvätil sa Ježišovi, jeho láske, chudobe a službe blížnym v ďalekom svete.

Môžeme konštatovať, že aj naši kňazi sú misionármi v tomto kraji a vedú nás k láske Pánu Ježišovi a taktiež obetujú svoje životy. Každý otec sa stará o svoju domácnosť, o svoju rodinu – kňazi sa musia starať o nás všetkých, o naše duše. Kňaz vo farnosti zodpovedá za každého veriaceho, ktorý je pokrstený, aby žil, ako sa na kresťana patrí.

Nášmu duchovnému otcovi sa chcem poďakovať za „detské“ sväté omše, pri ktorých deti vo farnosti vedie k poznaniu dejín našej spásy, spoznávajú životopisy svätých a tajomstvá našej viery. Je treba pripomenúť aj duchovného otca z Krížovan, ktorý sa pustil v takej malej dedinke do stavby nového kostola. V dnešnej dobe je málo ľudí i málo peňazí. Ale chvála Božskému Srdcu kostol je už dokončený a posvätený. Je to veľká radosť.

Prosme Pána Boha, aby naši duchovní boli pri dobrom zdraví a aby im pomáhal na každom kroku. Pane Ježišu, ďakujeme ti za našich kňazov, ochraňuj ich, aby nás viedli v Tvojej pravde a láske. Ježišu, daj nám pastierov podľa svojho srdca.

H. Hudáková, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.