Príhovor pre o. biskupa


Vaša excelencia, otec biskup, chceme sa Vám poďakovať za Vašu ochotu prísť medzi nás, za Vaše slová a vašu modlitbu, ktorou ste vyprosovali dary a pomoc Ducha Svätého pre nás na našej ceste dospelosti.

Na tejto ceste nám pomáhajú kráčať naši rodičia, ktorí sa nás snažia svojou výchovou viesť smerom k duchovnej zrelosti, za čo im patrí veľká vďaka a chceme im byť i naďalej na radosť a potešenie.

K prehĺbeniu našej viery, našej cesty počas dvoch rokov nám pomáhal aj náš duchovný otec, ktorý nás vždy povzbudzoval a viedol k prežívaniu tých skutočných morálnych a duchovných hodnôt. Ďakujeme Vám otec Oliver za Vašu námahu a lásku. Ďakujeme pani katechétkam a ich dôkladnej príprave počas predchádzajúceho roka. Zároveň sa chceme poďakovať aj duchovnému otcovi z Krížovan, ktorý trpezlivo preveroval naše náboženské vedomosti. Ďakujeme aj ostatným, ktorí prispeli ku kráse tejto slávnosti.

Dnešnou slávnosťou sme my birmovanci dostali prístup k nevyčerpateľným darom Ducha Svätého a len v jeho sile sa dnes môžeme pripojiť k zástupom novej generácie apoštolov, ktorí majú všade šíriť Evanjelium a napĺňať krstné motto: „…aby náš život bol Bohu na slávu, rodičom na radosť, svetu na osoh a nám na spásu“.

V tom nech nám všetkým dobrotivý Boh pomáha.

Bernadeta Pribulová a birmovanci

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.