Rodina Nepoškvrnenej


Toto je najhlbšia túžba ľudského srdca, toho, kto si to ešte neuvedomuje. Dožič nám, ó, Pane života, aby sme si to jasne uvedomili a vedeli prežívať všetky obdobia nášho života ako bohatý dar budúcich prisľúbení! Pomôž nám s láskou prijať tvoju vôľu a každý deň sa odovzdávať do tvojich milosrdných rúk! A keď príde chvíľa konečného „príchodu“, udeľ nám milosť, aby sme sa s ňou stretli pokojne a nežialili nad tým, čo tu zanechávame. Lebo keď sme to po dlhom hľadaní našli, opäť nájdeme spolu s tými, čo nás predišli so znakom viery a nádeje, každú pravú hodnotu, o ktorú sme sa tu na zemi usilovali. A ty, Mária, Matka putujúceho ľudstva, oroduj za nás „teraz i v hodinu smrti našej“! Vždy nás spájaj s Ježišom, tvojím milovaným Synom a naším bratom, Pánom života a slávy. Amen.

Ján Pavol II.: Jeseň života


„Zverme sa Márii“

Milovaní členovia Rodiny Nepoškvrnenej, zamyslime sa nad slovami Jána Pavla II., ktoré píše vo svojom článku „Jeseň života“. Spojme sa v modlitbe vo večeradle pri stretnutí Rodiny Nepoškvrnenej 31. mája 2008 v bazilike na Velehrade, kde zažijeme veľmi silné duchovné zážitky zo stretnutia tých, ktorí prijali Nepoškvrnenú Pannu Máriu ako spoločníčku svojho života v radosti i strasti. Vytrvalo sa zverujme s detskou oddanosťou a dôverou v každodenných chvíľach našej životnej cesty!

Do Rodiny Nepoškvrnenej patrí aj naše spoločenstvo vo Víťaze, ktoré ma 300 členov. Od roku 1998 odoberajú 65 kusov časopisu Rodina Nepoškvrnenej, ktorý oslávil v minulom roku 15. výročie existencie. Je tvorený z príspevkov čitateľov, ktorí sa delia o svoje zážitky, dojmy, príbehy či osobné svedectvá. Časopis Rodina Nepoškvrnenej rozširuje Rodina Nepoškvrnenej pri Kongregácii milosrdných sestier sv. Vincenta – Satmárok, osobitne sr. Bernadeta, sr. Jaroslava, sr. Norberta, sr. Timotea, ktoré sa starajú o samotný kláštor a zároveň nás pozývajú na stretnutie na Velehrad, kde spoločne budeme oslavovať našu Nepoškvrnenú Pannu Máriu. Sestry ďakujú naším členom za štedré milodary, ktoré raz ročne posielame na podporu časopisu a na podporu chorých, ktorí putujú vlakom do Lúrd, kde prosia za uzdravenie a silu znášať svoj bolestivý kríž. Okrem toho Vám ďakujú aj za duchovnú podporu; bez týchto modlitieb a obiet by si dnes nepripomínali 15-ročný dar od Nepoškvrnenej.

Preto Vás, milí členovia Rodiny Nepoškvrnenej touto cestou prosím, poďme spoločne na stretnutie na Velehrad pozdraviť a odovzdať svoje kríže a ťažkosti našej drahej a milovanej Matke, lebo je to naozaj tak, že najťažšie v našom živote je prijať to, čo nám z Božej vôle prichádza do cesty. Ak to dokážeme, urobíme najväčšiu radosť nášmu Stvoriteľovi. Pomôž nám, Nepoškvrnená Panna v spojení s Ježišom, niesť a nadľahčovať všetky naše osobné kríže, ktoré prinesieme do baziliky na Velehrad.

Estera Uličná, horliteľka Rodiny Nepoškvrnenej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.