Projekt adopcia na diaľku



Mesiac október okrem modlitby posvätného ruženca nám v tretiu októbrovú nedeľu predkladá aj ako misijnú nedeľu. V tento deň sa na celom svete koná finančná zbierka, ktorej výťažok je určený na pomoc obyvateľom chudobných krajín. Zároveň nám pripomína, že Cirkev tvorí jedno univerzálne spoločenstvo, rodinu bratov a sestier vo viere. Hoci sa misijná nedeľa spája skôr s finančnou zbierkou, nesie so sebou aj ďalšie ciele. Jedným z nich je motivácia farností, misijných skupín či jednotlivcov, aby hľadali spôsoby, ako pomôcť misiám.

Aj naše ružencové bratstvo si zvolilo na spoločnom pracovnom stretnutí horliteľov 3. marca 2008 jeden z takýchto spôsobov, ako pomôcť chudobným rodinám v misiách. Je to projekt „Adopcia na diaľku“ cez Slovenskú katolícku charitu, kde bola zaslaná žiadosť o pridelenie najchudobnejšej rodiny, konkrétne jej dieťaťa. Nakoľko je to zdĺhavý proces vybavovania, kladnú odpoveď sme dostali až 5. augusta 2008 s prideleným dieťaťom, ktoré vám na stránkach nášho časopisu Spektrum predstavujeme:
Prostredníctvom Saleziánskeho formačného strediska (QAFS) nám bol pridelený tento chlapec:

Meno a priezvisko: Klodian Cupi
Dátum narodenia: 3. november 1996
Meno otca: Pjeter
Meno matky: Age
Počet súrodencov: 6 – dvaja chlapci a štyri dievčatá
Adresa:
QAFS Qendra M. Mazzarello
S. Magda Cerovská
„BREGDET“
K.P. 1540 – TIRANA
ALBANIA

Poznámka: Veľmi chudobná, početná rodina. Otec má len príležitostnú prácu ako robotník. Rodičia nemôžu zabezpečiť všetky potreby.

Tieto deti sú jednoduché a šťastné. Prežívajú každý deň v dôvere, že Pán im pomôže. Ako píšu rehoľné sestry z komunity, „nechýbajú však ani deti smutné, hladné, nedôverčivé, netrpezlivé, atď. Vaša duchovná prítomnosť, vaše modlitby a finančná pomoc sú pre nás a pre celú chudobnú osadu veľkým darom. Peniaze, ktoré od vás prichádzajú, patria učenému dieťaťu na vzdelanie pre jeho lepšiu budúcnosť.“ Adopcia končí po ukončení všetkých štúdií dieťaťa, ktoré oznámi SKCH.

Sestra z komunity Magda Cerovská v mene všetkých, ktorí tam pôsobia aj v mene rodičov tohto chlapca ďakuje a v modlitbách od Pána Ježiša na príhovor jeho Matky Márie vyprosuje pre naše RB hojnosť Božích milostí, darov Ducha Svätého. „Nech Pán žehná aj Vaše rodiny, nech On je Vašou silou.“

Emília Uličná, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.