Modlitba za deti



Otče náš, sú vonku a ja ich nemôžem chrániť. Čím sú väčšie, tým menej môžem byť s nimi. Idú svojimi vlastnými cestami a mne neostáva nič, iba ich zverovať Tebe a snažiť sa, ako im rozumieť a radiť. Daj im dobrých kamarátov a priateľov, aj dobrých dospelých ľudí okolo seba, ktorým by im na nich záležalo. Chráň ich, aby ich nič zlé nepostihlo, ale aby ani sami nezavinili nešťastie. Ochraňuj ich, aby nerobili nič zlé v spoločnosti, ani keď sú sami medzi sebou. Predovšetkým daj jedno, aby sa radi vracali domov, aby sa tešili na domov svojich rodičov a aby ho milovali.

Mne však daj, nech sa mi darí urobiť im tento domov i náš rodinný kruh milým a nech ho zachovám čo najdlhšie.

Im daj, aby nemysleli na svojich rodičov so strachom ani vtedy, keď niečo vyviedli. Zachovaj im dôveru, že tento domov je pre nich stále otvorený, napriek všetkým ich hlúpostiam. A nám všetkým daj, aby im náš domov ukazoval, čo znamená byť doma, byť doma u Teba tam, kde si Ty doma, pri stole v Tvojom večnom kráľovstve.
Amen.

-re-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.