Ahoj deti!

Ahoj deti,
Už ste počuli tento príbeh? Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden kráľ, ktorý sa rozhodol odmeniť toho umelca, ktorý by namaľoval najlepší obraz zobrazujúci pokoj. Veľa umelcov sa snažilo cenu získať. Kráľ pozorne sledoval všetky namaľované obrazy, ale len dva z nich sa mu páčili a z nich musel jeden vybrať.

Na prvom obraze bolo namaľované pokojné jazero. Jazero bolo perfektným zrkadlom tichých do neba týčiacich sa okolostojacich hôr. Nad nimi sa skvela modrá obloha s mäkučkými vankúšikmi bielych oblakov. Všetci, ktorí tento obraz videli, ho považovali za dokonalý obraz pokoja.

Na druhom obraze boli tiež namaľované hory. Lenže tie boli skalnaté a pusté. Nad nimi bola namaľovaná rozhnevaná obloha, z ktorej pršalo a blesky sršali. Na okraji vrchu sa rútil spenený vodopád. Obraz vôbec nevyzeral pokojne.
Ale keď sa kráľ pozrel na obraz pozornejšie, uvidel za vodopádom drobný krík rastúci v pukline skaly. V kríku si vtáci postavili hniezdo. Tam, uprostred ruchu nazlostenej vody, uvidel kráľ v hniezde uvelebenú vtáčiu matku v úplnom pokoji.

Čo myslíte, ktorý obraz cenu vyhral? Kráľ odmenil druhý obraz. A viete prečo? „Pretože“, vysvetľoval kráľ, „pokoj neznamená byť na mieste, kde nie je hluk, žiadne problémy a kde sa nepracuje ťažko. Pokoj znamená byť uprostred toho všetkého a napriek tomu si zachovať pokoj v srdci. To je skutočná definícia pokoja.“

Nezáleží na tom, čo sa okolo nás deje. Boh nás obdaruje pokojom uprostred každej výzvy, treba len veriť, že On je Boh.

Úloha:
Urobte si koláž, ktorá zobrazuje príbeh, v ktorom Ježiš utíšil búrku na mori. Vystrihnite si tieto obrázky, vymaľujte ich a prilepte na výkres. Z farebného papiera poskladajte loďku a prilepte ju na výkres.

stranu pripravila: Mgr. S. Kolářová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.