Božské Srdce Ježišovo, v Teba dôverujeme!



Tento mesiac slávime s láskou Božské Srdce Ježišovo. Modlíme sa deviatnik, aby nám dodal sily v našom uponáhľanom živote, aby v rodinách bolo viac lásky, lepšie medziľudské vzťahy, úprimné a pravdivé. Aby si manželia vedeli odpustiť, spomenuli si na svoj svadobný deň, aby boli šťastní. Svoju lásku potvrdili prísahou na kríži „v žiadnom protivenstve“ a tak rýchlo zabúdajú. Nevedia si odpustiť, sú si neverní, nevinné deti trpia pre sebeckosť rodičov. Ako sa na to pozerá Pán Ježiš? Je zranený a zradený. On z lásky k nám dal si prebodnúť svoje srdce kopijou za naše hriechy, aby nás vykúpil. Panna Mária prosí svojho syna o pomoc v manželstvách.

Rok sv. Pavla, apoštola. Pavol bol horlivým prenasledovateľom kresťanov. Boh si ho vyvolil na ceste do Damasku zázračným spôsobom. Z neba zaznel hlas: „Šavol, Šavol, prečo ma prenasleduješ?“ Pavol sa ho spýtal: „Kto si, Pane?“ „Ja som Ježiš Kristus, …“ Zažiarilo svetlo a Pavol oslepol. Po uzdravení sa Pavol stal ešte horlivejším šíriteľom viery v Ježiša Krista. U Boha nie je nič nemožné.

Rok kňazov. Modlime sa vrúcne za kňazov, aby boli dobrými pastiermi svojich ovečiek. Akí budeme my, takí budú aj kňazi. Modlitbou ich posilnime vo vinici Pánovej. Duchovný otec Jožko Bednárik, náš rodák nás pozval do farnosti, kde pôsobí. Majú pekný kostol sv. Petra a Pavla. Sv. omšu slúžili duchovní otcovia Jožko, Oliver a Peter, Michal. Dve desaťročné dievčatká hrali a spievali doprovod sv. omše. Prežili sme pekný deň. Bola to krása, boli aj slzy radosti. Získali sme od sv. apoštola Pavla plnomocné odpustky. Vďaka Ti, Bože! Boli sme pozvaní na obed. Fara je pekná, vysadená kvetmi. Má šikovnú mamku, čo sa o to stará. Pekné to prostredie Kokava nad Rimavicou. Ďakujeme duchovnému otcovi Jožkovi za úctu k svojim rodákom. Nech ho Pán Boh žehná!

Dekan Michal, náš rodák, nás tiež pozval do Hnúšte, kde pôsobí. Majú kostol zasvätený Povýšeniu sv. Kríža. Pomodlili sme sa v ňom. Potom nás pozval na faru a pohostil nás. Tiež majú faru vysadenú kvetmi a stará sa o to jeho mamka. Ďakujeme za všetko. Nech im Pán Boh bude na pomoci v ich povolaní.

My rodáci sme hrdí, že naša dedinka má dvoch pastierov vo vinici Pánovej. Modlime sa, aby vyrástlo viac kňazov, lebo Nebeský Otec volá robotníkov, lebo je žatva veľká. Za veriacich z Ovčia

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.