Ahoj deti!

C ako CESTA
Ježiš mu riekol: “Ja som cesta, pravda a život“ (Jn 14,6).

Čo znamená cesta?
Náš život sa prirovnáva k ceste, po ktorej kráčame od narodenia. Nie je dôležité ako dlho táto cesta trvá, ale to, čím je cesta naplnená. Ježiš hovorí o sebe, že je cestou, cestou slobody. Bez tejto cesty, teda bez Krista by sme navždy zostali v hriechu. Jediná cesta, ktorou je On sám, nás privedie k cieľu – k spaseniu a k večnému životu.

Čo znamená pravda?
Ježišova obeť na kríži bola dokonalá a postačujúca. Každý, kto Ho vo viere prijíma, dosahuje skrze túto absolútnu pravdu ospravedlnenie pred Bohom. O tejto pravde Božej nám nestačí iba vedieť. Pre nás je potrebné túto Božiu pravdu s vierou prijať, podľa nej sa v živote správať a konať, vidieť samých seba takých, akí sme, byť otvorení, stať sa lepšími.

Čo znamená život?
Ježiš nás uisťuje slovami: „Ja žijem, aj vy budete žiť. Aj keď zomriete.“

Úloha 1: Doplň text z biblie Jn 14, 1-7

Nech sa vám ____________ nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. V dome môjho Otca je mnoho ______________. Keby to tak nebolo, bol by som vám __________, že vám idem pripraviť miesto? Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, ___________________. A cestu, kam idem, _____________. Tomáš mu povedal: „Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?“ Ježiš mu odpovedal: „Ja som _______________________. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho _____________. Už teraz ho poznáte a videli ste ho.“

Úloha 2: Nájdi v bludisku správnu cestu k Ježišovi.

Miriam Čakurdová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.