Vianoce narodenie Pána

Prežili sme obdobie adventu v tichosti a modlitbe. Chodievali sme do kostola na pobožnosti Božského Srdca Ježišovho, na prístrešie, kde sme rozjímali, ako Panna Mária so sv. Jozefom hľadali nocľah a predsa našli iba maštaľ, v ktorej sa narodilo malé nemluvniatko Ježiško, v chudobe na sene v jasličkách. Len zvieratká naň dýchali a zohrievali ho, a to prišiel Boží Syn. Nebeský Otec ho poslal tu na zem, aby nám ukázal jeho skromnosť a chudobu, pokoru. Urobil to z lásky k nám, lebo nás miluje a my sme vďační za ten krásny dar – Ježiška. Keď prišiel deň narodenia Pána a v kostole na sv. omši zaznela pieseň Tichá noc, pocítili sme veľkú radosť v srdci. Prosili sme Ježiška o zdravie a Božie požehnanie v našich rodinách, aby v manželstvách bol Ježiško po celý rok, lebo jeho matka Panna Mária chce nás mať všetkých pod svojím ochranným plášťom.

Zišli sme sa v Krížovanoch na sv. omši pri posviacke sochy Panny Márie, kde nás v kázni v kostole Božského Srdca povzbudil a potešil pán biskup Mons. Stanislav Stolárik, ktorý posvätil sochu. Ďakujeme za jeho pekné slová. Nedá mi, aby som nespomenula nášho umelca z Víťaza pána Harničára za prekrásne dielo, ktoré urobil. Nech Pán Boh žehná jeho prácu. Vďaka aj jeho rodičom, že vychovali dobrého syna.
Božské Srdce Ježišovo, buď našou oporou!

Mária Tobiašová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.