Erko – výlet do Tatier


Aj keď sa nám zdá, že Vianoce boli iba nedávno, predsa už ubehlo veľa času a začala sa pôstna doba. Všetci dobre vieme, že počas Vianoc sa naše deti opäť zapojili do Dobrej noviny a preto sa duchovný otec rozhodol, že všetkým účastníkom tejto milej akcie pripraví počas jarných prázdnin malý výlet. Cieľom boli Vysoké Tatry.

Ráno sme vyštartovali z Víťaza o 8:00 a našou prvou zastávkou bol Lendak. Navštívili sme tamojší kostol sv. Mikuláša zo 14. stor., v ktorom sa práve konala poklona. Krátko sme sa pomodlili a potom hybaj do neďalekej Belianskej jaskyne. Čakanie na vstup sa neobišlo bez guľovačky, a samozrejme, urobili sme si spoločnú fotografiu do archívu. Jaskyňa, ktorá bola objavená už v 18. stor., sa páčila všetkým, veľkým aj malým. Kým sme prešli všetkých 860 schodov v dĺžke 1 370 m, poriadne sme sa zapotili. Obdivovali sme hudobnú sieň, sintrové vodopády a skoro sme zobudili aj jedného spiaceho netopiera.
Naša druhá zastávka bola v Tatranskej Lomnici, kde sa deti vyšantili na bobovej dráhe. Potom sme sa vybrali k hotelu Hubert, pretože tu chovajú koníkov a iné zvieratká, no a to deti predsa vidieť museli. Zase sa to neobišlo bez guľovačky, najhoršie obstál duchovný otec.


Po takej polhodinke sme sa vydali na cestu domov, a veru, bolo už načase. Bolo vidno, že deti sú už unavené, ale najviac sme boli unavení my, dospeláci. Zastavili sme sa ešte v Tescu na malé nákupy a potom sme nabrali kurz – Víťaz.

Šťastní z vydareného výletu sme dorazili domov. Verím, že deti boli plné zážitkov a že to bolo pekné poďakovanie za ich námahu počas Vianoc.

Eva M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.