Ružencová Panna Mária, oroduj za nás!


Prežívali sme mesiac ružencovej Panny Márie, chodievali sme na októbrovú pobožnosť svätého ruženca. Prosili sme ju o každodennú pomoc a ochranu v našich rodinách, v školách, na pracoviskách, aby Mária stála pri nás a neopustila nás.

10. októbra sme sa v Obišovciach zúčastnili na slávnostnom odpuste, veriaci z Ovčia a Víťaza. Našou návštevou sme ju chceli uctiť a ďakovať za všetko, čo nám dáva. Svätú omšu celebroval arcibiskup Bober, príhovorom nás duchovne obohatil. Hovoril, že „keď sa nebeský Otec pozerá , aký hojný počet veriacich pristupuje ku svätej spovedi, tak sa celé nebo sa teší z nás.“ Bolo chladné počasie, ale zasvietilo slniečko, aby nám nebola zima. Vďaka Bohu! Otec arcibiskup dostal od veriacich darček z obišovského dreva drevorezbu.

Misionár Jožko Humeňanský, náš rodák prišiel k rodičom na dovolenku, veľmi sme sa mu potešili. Na svätých omšiach nám predniesol, akú máme mať vieru v sebe, či sa modlíme na kolenách vrúcne, či žijeme ako sa patrí na kresťana katolíka, podľa Desatora, aké máme skutky, či si donesieme niečo vzácne na stretnutie s Pánom Ježišom. Pán Boh zaplať za jeho milé slová, prajeme mu, aby ho ružencová Panna Mária ho sprevádzala do Afriky.

Duchovný otec Ladislav Franc nás opustil, Pán ho povolal. Ďakujeme mu za sväté omše, čo sme s ním prežili, ostáva v našich srdciach, nech odpočíva vo svätom pokoji. Budeme na neho myslieť v modlitbách.

Október bol mesiacom úcty k starším, sme si vedomí, že máme mať v úcte starších ľudí. Koľko nocí naši rodičia nespali, kým nás vychovali. Máme im dať lásku a starať sa o nich, kým žijú, lebo aj nás to čaká, všetko sa vráti na tomto svete. Nám hovoria, že svet je teraz iný, ale Boh bol, je a bude ten istý, len my si uľahčujeme. Akú vieru sme dali našim deťom, vidíme podľa výsledkov v ich živote.

Mária Tobiášová, Ovčie, ilustračná snímka: M. Magda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.