Rok 2011 pred nami


Bratia a sestry, vianočný čas je už skutočne za nami. Od Štedrého dňa sme postupne prežívali deň za dňom až po nedeľu Krstu Pána, ktorým sa vianočný čas uzavrel. Niekde ešte môžeme zazrieť vianočnú výzdobu, stromčeky, ale čas narodenia Pána je už minulosťou. Chcem sa Vám všetkým poďakovať za krásne prežitie vianočných sviatkov opäť ako farská rodina. Bolo to už siedmykrát. Taktiež všetkým najbližším spolupracovníkom, všetkým, ktorí pomáhajú, aby farnosť „fungovala“ po všetkých stránkach sa chcem úprimne poďakovať a zaželať v novom roku hojnosť darov Ducha Svätého.

Cez nedeľu Krstu Pána sme vstúpili do obdobia „cez rok“. Dieťa vyrástlo, stalo sa zrelým mužom. Dáva sa na cestu. Na tej ceste nie je sám, vníma hlas z neba, hlas svojho Otca: „Ty si moje milované dieťa, v tebe mám zaľúbenie.“ To mu bude posilou cez celý čas verejného účinkovania až po dokonanie na kríži za spásu všetkých ľudí.
V tom krste Pána Ježiša sa môžeme nájsť. Každý jeden. Krst znamená „ponáranie.“ My ako pokrstení sme ponorení do Božieho príbehu s ľuďmi. Nežijeme sami pre seba. Krst znamená živé spojenie so všetkými pokrstenými, solidarita a spoločenstvo s tými, ktorí idú tou istou cestou ako my. Sme jedno telo. Sme bratia a sestry.

Ako bratia a sestry budeme kráčať spolu ďalší rok, ktorý nám Pán Boh doprial. Je na nás, aby sme spolu v tejto farnosti medzi sebou nažívali v pokoji, v láske. Dokážme si odpustiť dlhoročné spory, zažeňme hnev medzi sebou a problémy vyriešme k vzájomnej spokojnosti. V láske k Bohu neustále vzrastajme cez každodenné skutky lásky k blížnemu a vytrvalú modlitbu. Krstné povedomie vo vašich srdciach nech sa upevní. Buďte hrdí, že ste kresťania – katolíci. Milujte Kristovu Cirkev aj s jej chybami. Radi prichádzajte aj naďalej so svojimi deťmi do kostola, ktorý 15. októbra v tomto roku slávi zlaté 50. výročie svojho požehnania.

Všetkým Vám, bratom a sestrám v Kristovi, v prvých dňoch nového roka prajem:

– aby ste pociťovali túžbu po pravých hodnotách,

– aby ste objavovali blízkosť Boha, dali mu miesto
vo svojich srdciach, dôverovali jeho posolstvu a cítili
jeho pomoc a útechu každý deň,

– aby ste prijali dary Ducha Svätého, ktoré Boh daruje
každému rôzne a dali týmto hodnotám priestor rásť
a pôsobiť pre seba a druhých,

– aby ste prispeli k rastu Cirkvi plnej Ducha a zostali
v solidarite s ňou, napriek nepriazni tohto sveta.

Mgr.Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.