Najsvätejšie Srdce Ježišovo


Najsvätejšie Srdce Ježišovo, sprav srdce naše podľa Srdca svojho…

Veľkonočné obdobie sa skončilo sviatkom zoslania Ducha svätého, teda Turícami. Týmto sviatkom si pripomíname udalosť z evanjelia, kedy Duch svätý v podobe ohnivých jazykov zostúpil nad hlavu každého učeníka. A oni mohli v mnohých cudzích jazykoch a po celom svete ísť hlásať Božie slovo, každý tam, kam ho poslal Boh.

Po tomto sviatku sa v nadchádzajúcu nedeľu slávi v liturgii sviatok Najsvätejšej Trojice. Je to najväčšie tajomstvo našej viery, jediný Boh v troch božských osobách Otec, Syn a Duch svätý.

V nedeľu 19. júna bol v našej susednej obci Krížovany veľký sviatok. Primičnú svätú omšu tam slúžil novokňaz Ladislav Jeremiáš. Veď ani najstarší veriaci si nepamätajú, aby bol z tejto obce povolaný kňaz do vinice Pánovej. Veľká vďaka patrí jeho rodičom, sestre a starej mame, že ho svojou výchovou a príkladom priviedli až ku kňazstvu. Nemalú zásluhu ma na tom aj ich duchovný otec Peter, ktorý ho tiež formoval a viedol svojim príkladom a slovom, ktoré iste padlo na úrodnú pôdu. Na tejto slávnosti sme sa zúčastnili aj my veriaci z Ovčia a Víťaza. Bol to pre nás veľmi pekný a radostný duchovný zážitok. Novokňaz nás v kázni povzbudil a obohatil svojimi slovami. V závere primičnej svätej omše sme sa posilnili svätým prijímaním a prijali jeho novokňazské požehnanie. Bohu buď za to vďaka.

Boh odmenil námahu veriacich tejto obce za to, že postavili krásny kostolík, zasvätili ho úcte k Božskému Srdcu Ježišovmu a požehnal im kňaza, rodáka.
Budeme sa za neho modliť, aby vytrval v svojej kňazskej službe a bol dobrým a príkladným kňazom.

Drahá Matka Panna Mária, vezmi pod svoju ochranu tohto novokňaza a oroduj za neho u svojho Syna, o to ťa vrúcne prosíme.

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.