Sila a milosť požehnania (2.časť)


Očakávanie – „Predo mnou sú dobré dni, predo mnou sú bohaté dni,“ „Prajem ti dobrú cestu a šťastie, aby sa ti darilo…“, „Boh s tebou.“ Viera v dobro človeka a pre človeka, viera v Božiu priazeň a jeho vedenie. Ak totiž myslíme a očakávame len zlé, v našej mysli si to zlé privoláme tým, že dobré budeme prehliadať a zabúdať na to dobré a vo všetkom a všetkých budeme vidieť zlo a neprajnosť. Preto je dôležité myslieť pozitívne a vidieť najprv a vždy to dobré.

Zdravie – požehnaj zdravie, zvieratá a rastliny, všetko čo je dobre utvorené a stabilne postavené. Lebo Boh je najväčší a najlepší lekár, jeho starostlivosť a liečba nemá vedľajšie účinky ani nezlyháva. Ak mu budeš veriť a otvoríš mu dvere svojho srdca, vylieči ťa, no nezabúdaj, že ak ti dá dar utrpenia, robí to pre tvoje dobro a pre tvoju dušu – má vždy jasný zámer.

Radosť – požehnaj všetko, čo je dobré, dobrotu v ľuďoch a vo veciach, každý výraz radosti ľudí alebo zvierat a všetky možné radosti, ktoré ťa obklopujú. Naša viera v Krista má aj druhé meno a tým je radosť – radosť je iným menom lásky, ak nemáš lásky, nemáš radosť.

Bohatstvo – požehnaj všetky symboly bohatstva v tvojom okolí, všetko, čo je umožnené pomocou Božej štedrosti, či pomocou peňazí, alebo čo máš a všetky peniaze, čo sú na svete v obehu. Lebo aj to, čo máš a čo si kúpiš, je od Boha, on to stvoril ako semienko pšenice či raže a dal zručnosť mlynárovi či pekárovi, ktorý to upiekol a poslal do obchodu, kde si to kúpil, aby si ho požil. Peniaze sú len prostriedok ocenenia a ak ti chýbajú, pros Boha aj o ne, lebo On je Bohom hojnosti a blahobytu, no nezabúdaj, že bez blahobytu a posvätenia duše je hmotný blahobyt pre človeka zhubný ako mamona.

Úspech – požehnaj prírastky a uskutočnenia (ako budovy, mosty a športové majstrovstvá), všetky cieľové stanice vlakov, lietadiel, všetky znaky radosti a zábavy. Boh nechce, aby sme smútili, chce našu radosť a úspech, ktoré majú byť oslavou jeho štedrosti a dobroty voči nám. Len nesmieme zaspať na vavrínoch a brať jeho dobro ako samozrejmosť, či skúšky ako sklamanie v ňom – vždy ďakujme a verme jeho múdrosti. Dôvera – požehnaj dôveru ľudí a zvierat. Ak dôveruješ všetkému živému, veríš Božiemu pôsobeniu v tvojom živote. Nespochybňuješ milosť a nezneužívaj dary lásky povrchne a sebecky len pre seba. Dôvera v Boha je ako berla, ktorá nás podopiera a pomáha vo všetkom, čo konáme.

Láska a priateľstvo – požehnaj pomoc a starostlivosť, milosrdenstvo a podporu, všetky harmonické vzťahy v prírode, všetky známky spolupráce v hre či v práci, smiech, ústretovosť. Všetka dobrota v každej podobe má byť zdrojom svetla v živote, ktoré nás zbavujú strachu a beznádeje. Ak dovolíme Bohu, aby bol svetlom nášho života, pochopíme zmysel všetkého, čo nás trápi, či zneisťuje.

Vnútorný mier – požehnaj pokoj, ticho, harmóniu a tichú vyrovnanosť (ako pokojnú vodu alebo bezvetrie, horizont, hviezdy, mesiac), krásu okamihu, zvuku alebo dotyku, jasné farby a tvary, detaily v prírode alebo vyrobených objektov. Pokoj a vyrovnanosť prichádzajú od Boha ako pohladenie, sú malým semienkom v srdci človeka, ktoré klíči a zreje, a človek o tom ani nevie. Takto sa Boh prihovára – v pokoji, tichu a mieri. Zatiaľ, čo zlo kričí zďaleka a do tvojej duše prenikne ako nôž – náhle a ostro.

Spirituálny rast – požehnaj rast, vývoj a zmeny v prírode, ráno, súmrak, dráhu slnka, mesiaca a hviezd, let vtákov, pohyb vetra a vody. Takto pochopíš nesmiernosť Božích zázrakov a poriadok, akým všetko spravuje. Ak to rozpoznáš – pochopíš a uveríš.

Tento zoznam ti môže pomôcť, ak nie si zvyknutý na požehnávanie; môžeš požehnávať každú vlastnosť a každý stav každej bytosti. Používaj silu žehnania na liečenie tvojho tela, pre viac úspechu, k nájdeniu pokoja v duši, na vytvorenie lepšieho vzťahu s Bohom, svetom, voči partnerovi a deťom a budeš nositeľom mieru a pokoja.
POZOR: aby si mohol vyťažiť najviac zo žehnania, musíš sa vzdať jeho protikladu, a to kliatby. To znamená:

– nenadávať a nepoužívať škaredé slová
– o niečom pochybovať namiesto dôvery
– pochybnosti plodia strach a nedôveru, plodia pýchu a hlúposť, spochybňujú Božiu prítomnosť a všemohúcnosť v zmysle
– Boh zabudol, neexistuje
– niečo odmietnuť miesto ocenenia
– nevďačnosť za neustále dary a milosti
– bez nich by sme boli ničím
– robiť si starosti miesto očakávania v dôvere
– pochybovať o Božom pláne s nami, pripustiť chaos do jeho poriadku, nevďačnosť len pre naše narastajúce nároky
– neuznať, že Boh sa pozerá a stará sa. Kliatba nie je len vecou prekliatia osoby
– čo je vedomé zvolanie zla a spolupráca s diablom, zo závisti či nenávisti, ale aj vyslovením alebo pociťovaním takýchto zakliatí, teda hriechom, ktorým zrušíš časť požehnaní.

O čo viacej preklínaš, teda znevažuješ a spochybňuješ Božiu lásku, o to dlhšie bude trvať, kým budeš mať osoh z jeho požehnania. Každá kliatba a každé zlo sa ti vrátia stonásobne viac. Tak aj dobro – čím viac dáš, tým viac dostaneš.

Takže vám v mene Božom žehnám vašu cestu, zdravie a vyprosujem všetko dobré a ďakujem vám.

Lucia Galdunová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.