Poďakovanie za Ružencové bratstvo


Drahý náš duchovný otec, v každej farnosti žije človek, ktorý nemá rodinu, a predsa patrí do rodiny celého sveta. Bez neho nie je možné narodiť sa ani umrieť. Žehná kolísku i truhlu, manželstvo i katafalk. Pri jeho nohách ľudia skladajú svoje najväčšie tajomstvá, pred ním vylievajú svoje slzy. Je človekom, ktorého slovo padá do sŕdc s váhou Božej autority a preniká duše silou viery. Kto je týmto človekom? Je to kňaz! Nikto nie je schopný preukázať ľudstvu väčšie dobro ako skutočný kňaz. Takýmto kňazom ste boli aj Vy, milý náš duchovný otec Oliver.

Dovoľte mi v mene členov živého, svätého a večného ruženca poďakovať sa za všetko, čím sme s Vami spoločne prešli po ceste za Kristom, spolu s jeho Matkou Máriou. Dnes oceňujeme Vaše zásluhy, obety. Naša úcta a vďaka patrí v túto chvíľu Vám, duchovný otec Oliver, ktorý v spoločenstve s nami prežívate odchod z našej farnosti.
Tak, ako sa modlíme „Pod tvoju ochranu sa utiekame…“, tak aj Vás odporúčame pod ochranný materinský plášť Panny Márie ružencovej. Keď je nám ťažko, je našou pomocníčkou, keď je nám smutno, je našou radkyňou. Ukazuje nám silu, ako útrapy života znášala ona. Pri nej je nám vždy tak sladko. Prosíme ju o stálu ochranu vo Vašom ďalšom pôsobisku.

Budeme na Vás radi spomínať a dúfame, že to bude vzájomné. Ešte raz Vám za všetko srdečne ďakujeme. Nech Vám dobrotivý, presvätý Pán všetko vynahradí, nech Vás sprevádza veľká Božia sila, Matička Kristova, Matka naša milá.

To nie je, nie je lúčenie, hoc chveje sa nám hlas, sme navždy v láske spojení a zídeme sa zas.

E. Uličná, hl. horliteľka RB

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.