ADSM 2013 v Prešove


„Choďte a získavajte učeníkov zo všetkých národov“ (porov. Mt 28, 19). V duchu tohto citátu sa nieslo tohtoročné stretnutie mladých Košickej arcidiecézy konajúce sa pod záštitou Mons. Bernarda Bobera, košického arcibiskupa-metropolitu. Stretnutie sa uskutočnilo 6. 4. 2013 v hale na Baštovej ulici v Prešove.

Počas celého programu, ktorý „odštartovali“ svojím vystúpením parkuristi, sa približne 1500 mladých naozaj zabavilo. V priebehu dňa mali možnosť vypočuť si rozhovor s otcom arcibiskupom Bernardom Boberom, stretnúť a vidieť ľudí, ktorí ovplyvnili dianie v našej arcidiecéze – víťazov ankety HLAS (Hľadáme lídrov a spoločenstvá). V tomto roku cenu HLAS získali – kňaz z farnosti Vranov nad Topľou – Čemerné Mgr. Marek Kunder, členka tímu z Domčeka Anky Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom Mgr. Mária Aľušiková a spoločenstvo z Trebišova – Spolko TV. Všetci menovaní aktívne pracujú s mladými ľuďmi, pomáhajú im a venujú im svoj čas. Odovzdané boli aj certifikáty pre účastníkov animátorskej školy.

Vrcholom celého dňa bola sv. omša celebrovaná o. arcibiskupom, ktorý v príhovore pripomenul mladým, že ich potrebuje: „.Ja a naši kňazi – ako jeho pomocníci – nemôžeme byť všade. Preto vám dnes chcem povedať, že vás potrebujem! Vy ste moje predĺžené ruky! Vy môžete urobiť veľa! Vy ste prvými misionármi medzi vašimi rovesníkmi.“

Po sv. omši sa mladí zúčastnili workshopov – každý si mohol vybrať to, čo sa mu páčilo napr. tance, spoločenské hry, prednášky o rôznych aktuálnych témach…

Ďalším bodom programu bol koncert skupiny 30tri, ktorý mal, samozrejme, veľkú odozvu. Záverom a pomyselnou bodkou bola spoločná adorácia, pri ktorej sme sa poďakovali za skvelý deň Tomu, ktorý nám ho dal.

A záver? Ako záver môžu slúžiť slová o. arcibiskupa: „Poďakujme sa mu za to spoločným vyznaním: Pane, len ty nás môžeš nakŕmiť a posilniť! Ku komu inému by sme išli, iba ty máš slová večného života!

Z našej farnosti sa na akcii ADSM zúčastnilo 65 mladých, hlavne birmovancov.

snímka: d.o. M. Hnat

pripravil: M. Magda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.