Nedeľa bez výnimiek

Desatoro na odstránenie výhovoriek, prečo sa nezúčastniť nedeľnej bohoslužby. Aby sme umožnili každému prísť nasledujúcu nedeľu do kostola, plánujeme pripraviť zvláštnu „Nedeľu bez výhovoriek“:
1. Na chóre budú pripravené skladacie postele pre tých, ktorí hovorievajú: Nedeľa je jediný deň, kedy sa môžem poriadne vyspať.
2. Pripravíme aj očné kvapky pre tých, ktorí majú unavené oči od pozerania televízie dlho do sobotnej noci.
3. Chystáme aj ochranné prilby pre tých, ktorí si myslia, že ak prídu do kostola, iste na nich spadne strecha.
4. Deky pripravíme pre tých, ktorí sa sťažujú, že je v kostole príliš zima. Ventilátory tu budú pre tých, ktorí hovorievajú, že je v kostole príliš horúco.
5. Budeme mať slúchadlá pre tých, ktorí vravia, že kazateľ hovorí príliš ticho. K dispozícii bude aj vata pre tých, ktorí sa sťažujú, že kazateľ má prisilný hlas.
6. Rozdáme zoznamy pre tých, ktorí si chcú spočítať a zaznačiť všetkých pokrytcov na bohoslužbách.
7. Zabezpečíme, aby pre tých, ktorí v nedeľu dopoludnia musia chodiť po návštevách, boli ich príbuzní rovnako prítomní na nedeľnej bohoslužbe.
8. Pripravujeme jedlo pre tých, ktorí hovoria: Nemôžem chodiť do kostola, pretože musím chystať obed. Vhodné je dopredu nahlásiť požadované menu, po skončení bohoslužby si ho budete môcť vyzdvihnúť.
9. V jednom kúte kostola nájdete stromy a trávu pre tých, ktorí hľadajú Boha v prírode, zvlášť na golfovom ihrisku (v našich podmienkach skôr v horách a na futbale).
10. Oltárny priestor bude vyzdobený vianočnými hviezdami aj veľkonočnými kvetmi, aby sme pripravili obvyklé prostredie pre tých, ktorí chodia do kostola len na Vianoce a Veľkú noc.
Do videnia v kostole!

Spracované podľa anonymu z Tchajwanu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.