Očakávanie zmŕtvychvstania

Pane Ježišu, chceme ti vyjadriť, čo sme precítili počas tvojho umučenia na kríži, v modlitbe sv. ruženca a na krížovej ceste.

Na sv. omši sme sa s Tebou spojili v Eucharistii, v pokore a s ľútosťou nad Tvojou smrťou, ktorú si podstúpil za celý svet z lásky k nám a za naše hriechy, aby si nás vykúpil. My veriaci sme z lásky k Tebe vykonali vo Veľký piatok krížovú cestu v prírode, chodievali sme na poklonu k Sviatosti oltárnej k Božiemu hrobu. Odprosovali sme ťa za naše hriechy a ďakovali za dobrodenia, ktoré nám dávaš a prosili o silu do každodenného života, za naše rodiny, zdravie a Božie požehnanie.
Na Bielu sobotu bolo príjemné pozerať sa, ako každý s radosťou išiel požehnať pokrmy, zvlášť deti. Keď sme sa zúčastnili na veľkonočnom zmŕtvychvstaní – boli to slzy radosti, keď zaznela pieseň Pán Ježiš Kristus vstal z mŕtvych, aleluja. Náš smútok sa zmenil na veľkú radosť. Duchovný otec Pira s dôstojnosťou a s úprimným srdcom nás povzbudil svojimi slovami. Ďakujeme mu, že prišiel medzi nás. Ďakujeme kantorovi za námahu, ktorú obetoval pri skúške spevu. Bolo to veľmi krásne. Nebeský otec a Panna Mária mali veľkú radosť, že ich Syn bol s takou úctou oslávený.
Vo Veľkonočný pondelok nás duchovný dobre pooblieval, nezabudol na tradíciu. Ženy sa tešili z oblievačky.
Simeon predpovedal Panne Márii, keď obetovala malého Ježiška v jeruzalemskom chráme, že toto dieťa je prisľúbený Mesiáš a jej dušu prenikne meč bolesti. Myslel na umučenie a ukrižovanie nášho Pána Ježiša Krista. Proroctvo sa naplnilo na Veľkú noc. Tak ako Pán Ježiš vstal z mŕtvych, máme aj my v ňom nádej, že raz vstaneme z mŕtvych.
Hojnosť milostí od zmŕtvychvstalého Krista, pokoj a radosť z veľkonočného tajomstva si prajeme a vyprosujeme po celý rok.

Mária Tobiašová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.