Panna Mária Ružencová, oroduj za nás!

Mesiac október bol pre nás kresťanov povzbudivý. Chodievali sme na pobožnosť sv. ruženca, kde sme čerpali silu do nášho každodenného života. Prosili sme Pannu Máriu, aby nás ochraňovala, vyprosila nám zdravie, radosť v našich rodinách a požehnanie, aby naše deti žili podľa desatora Božích prikázaní, aby si vedeli odpustiť a nerozchádzali sa.

Treba sa nám vrúcne modliť, zo srdca, aby nás satan nezískal. Aj televízia k tomu napomáha. Vypnime ju. Zoberme sv. ruženec a modlime sa, rozmýšľajme, kde robíme chyby. Nech deti rastú so svojou matkou a otcom, potrebujú obidvoch rodičov. Pán Ježiš urobil prvý zázrak v Káne Galilejskej, manželstvo posvätil a povýšil na sviatosť. Snažme sa to dodržiavať. Veď náš život bez Boha nemá cenu. Máme to najväčšie bohatstvo na svete, v srdci veľký pokoj a v duši Božiu lásku.

Nedá mi, aby som nespomenula vysviacku nového kostola Božského Srdca v Krížovanoch. Srdce nám plakalo od radosti. Boli to slzy radosti, že taká malá obec postavila za 5 rokov s Božou pomocou chrám. Duchovnému otcovi Petrovi patrí srdečná vďaka. Nebeský Otec nech ho odmení svojím požehnaním. Jeho Eminencia Mons. Alojz Tkáč v kázni prízvukoval, že obetný stôl je Kalvária, Golgota a kríž, aby sme cítili v srdci, kto za nás trpel, zomrel a vstal z mŕtvych z lásky k nám, k celému svetu. Posilnili sme sa Eucharistiou a rozlúčili sa pápežskou hymnou.

Ďakujeme všetkým, ktorí nás hojne a milo ponúkali občerstvením. A aj hudba Šarišan bola na jedničku s hviezdičkou. Vďačíme všemohúcemu Bohu za celoročnú úrodu, ktorú nám požehnal. Pane Ježišu, veľmi Ťa milujeme.

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.