O, spem miram


Vzhľadom na aktuálnosť doby sme sa rozhodli prevziať z časopisu Svätý ruženec niektoré časti článku „Ó, vzácna nádej“, ktorý sa veľmi aktuálne dotýka dnešnej rodiny, v ktorej je čoraz častejším problémom žien, ktoré nemôžu priviesť na svet dieťa:

„ … ženy – rodičky, neplodné a ťarchavé, prosiace o pomoc a orodovanie svätého Dominika, svojho patróna, nosili pásik, odmeraný podľa obvodu obrazu najprv pripnutý na odeve, neskôr sa ním opásali a nosili ho tak dlho, kým sa ich problém nevyriešil. Samozrejme, nie pásiku treba pripísať zázračnú moc; je von­kajším požehnaným znakom, ale modlitbe, ktorú vrúcne aj niekoľkokrát denne odriekali ženy v ťažkostiach, veriac, že im svätý Dominik pomôže. Viera a láska je základom tej­to prosiacej modlitby …

Brožúrka sestier dominikánok z Poľska je plná vypočutých modlitieb žien, ich fotografií. Takých, čo dlhé roky márne čakali na po­čatie zdravo narodených detí, o ktorých lekári vyhlasovali s veľkou pravdepodobnosťou aj istotou, že budú mentálne alebo fyzicky postihnuté a od­porúčali interrupciu. Verím, že sa s týmito textami, aj so svedectvami zo Slovenska, budete môcť zoznámiť v pri­pravovanej brožúrke. Ak Pán vypočuje prosby ďalších dvoch nastávajúcich mami­čiek, ktoré pásik nosia a na­kloní svoj sluch orodovaniu svätého Dominika, budú aj ďalšie. V brožúrke okrem toho nájdete aj kontakt, na koho sa obrátiť. Úžasné, aké cesty si vyberá Pán na spl­nenie ľudských túžob a ako tajomne začleňuje do svojich plánov ľudí, ktorých tam chce mať. Obraz nad oltárom svä­tého Dominika v košickom kostole dominikánov je toho dôkazom. „Pozrite, čo sa odvinulo od chvíle, keď som sa dozvedela o jeho existencii. A dnes píšem o pásiku, ktorý ma mocne pritiahol a chceme toto poznanie rozširovať, aby pomohol aj s modlitbou ženám, ktoré to potrebujú. Ak také vo vašom okruhu sú, dajte nám o nich vedieť, nech svätý Dominik môže napĺňať svoj sľub, s ktorým odchádzal z tohto sveta a nech sa jeho zásluhou ozýva detský plač i smiech tam, kde sa už dávno vzdali nádeje, lebo: O, spem miram – Ó, vzácna nádej …“
Katarína Čintalová

Pásik sv. Dominika pomáha

Časopis Svätý ruženec (ďalej len SR) v minulom roku prinie­sol zaujímavý článok nazvaný Ó, vzácna ná­dej … (SR č. 7/2006). Hovoril o tzv. soriánskom zázraku a o pásiku sv. Dominika. Článok mal veľký ohlas a tak sa rozhodli zaviesť pravidelnú rubriku, v ktorej nám budú prinášať obrázky rôznych mimoriadnych udalostí a príbehy, z ktorých je zjavné, ako pásik a modlitba pomáhajú. Veľmi známym je najmä prihovor sv. Dominika v prípadoch tých rodičov, ktorí túžia po dieťati, nemôžu ho mať alebo prežívajú rizikové tehotenstvo.

Avizovaná brožúrka s príbehmi vypočutých modlitieb na príhovor sv. Dominika a struč­ných dejín milostivého sorianského obrazu je už podľa redakcie časopisu SR vo finálnej etape vydania. Len čo uzrie svet­lo sveta, budeme vás s radosťou informovať.

Pásik a modlitbu k sv. Dominikovi pre ten váš prípad si môžete objednať na adrese:

DMC Salve
Dominikánske nám. 8
040 01 Košice

Na obálku doplňte, prosím, heslo: Pásik sv. Dominika.

Na rovnakú adresu môžete zasielať aj svoje svedectvá o milostiach, ktoré ste cez túto mod­litbu dostali. Radi by sme ich publikovali v tejto rubrike, aby bola živým informačným miestom.

Bože, ktorý si si vybral svojho služobníka Dominika, aby prostredníctvom vyobrazenia zo Soriana aj po smrti pokračoval v diele apoš­tolátu a dobročinnosti, daj, aby sme aj my mali účasť na ovocí tejto slávnej ochrany pred všetký­mi nebezpečenstvami duše a tela. Amen.

(mel), prevzaté z časopisu Svätý Ruženec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.