eRko



V dňoch 4. – 7. 8. 2008 sa v malebnom prostredí rekreačnej oblasti Drienica na chate Kočanka konal detský letný tábor, ktorý organizovalo OC Stropkov. Zúčastnilo sa na ňom 28 táborachtivých detí (vrátane mňa) a 10 zanietených animátorov.

Po úvodnej a ďalšej zoznamovačke nasledovala prednáška o Matke Tereze, tvorivé workshopy (maľovanie so zmizíkom, logické hry a iné). Poobede sme sa vyčľapkali na plavárni, našťastie sa nikto neutopil. Po večernej grilovačke sme mali ešte dosť energie na nočné bláznenie a vytáčanie animátorov.

V utorok po rannej rozcvičke a prednáške o sv. Petrovi nám animátori pripravili rôzne stanovištia – zdravotnícke, umelecké, tanečné a netradičné africké hry. Poobede sme mali sv. omšu, potom sme zbierali huby, neskôr hrali futbal a opekali. Nechýbala gitara, ktorá dobrú náladu vytvára.

V stredu sme sa po prednáške o sv. Martinovi rozdelili na dve skupiny, ktoré si navzájom zadávali úlohy od výmyslu sveta, napríklad každý musel mať obuté dve rôzne topánky. Poobede bola sv. omša a po nej sme išli na túru na Lysú, kde nás čakal krásny výhľad na Vysoké Tatry. Po večeri sme pripravovali pestrý kultúrny program na rozlúčkovú diskotéku, po ktorej sa jednoducho nedalo zaspať.

Posledný deň sme mali prednášku o sv. Anne, pomáhali sme v kuchyni a piekli medovníčky. Poobede sme sa prostredníctvom aktivít ako maľovanie ústami, slepá baba, učenie sa niekoľkých znakov v posunkovej reči, vcítili do života postihnutých ľudí.

V tábore sme sa presvedčili, že aj malí ľudia dokážu urobiť veľké veci. Za to všetko by som sa chcela poďakovať Martine Staškovej, hlavnej vedúcej tábora, Hypovi, ktorý fantasticky varí, p. kaplánovi zo Stropkova a ostatným animátorom za vytvorenú skvelú atmosféru a nádherné zážitky. Teším sa na ďalší eRko tábor.

Miriam Čakurdová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.