Očakávanie Vianoc


Vianočné sviatky sme prežili s veľkou radosťou, na ktoré sme sa pripravovali modlitbou svätého ruženca, chodievali sme sa modliť do kostola prístrešie, kde sme sa tiež duchovne posilňovali. Prosili sme Pána Ježiša, aby nám pomáhal v každodennom živote.

Keď sme stavali vianočný stromček a spievali vianočné koledy, cítili sme vnútorný pokoj a pýtali sme sa sami seba, z čoho máme takú radosť. Bolo to z narodenia Pána Ježiša Krista. Darčeky pod stromčekom boli primerané, no nezabudli sme ani na Ježiška. Aj jemu sme venovali darček – naše modlitby, lebo on je naším požehnaním. Keby sa Ježiško nenarodil, nikdy by nebolo toľko radosti na svete. Tešia sa z toho veriaci aj neveriaci. Každý má v srdci radosť. Ale Panna Mária so svätým Jozefom si jeho narodením veľa vytrpeli, no získali tým od nebeského Otca veľkú priazeň. Stali sa Matkou a pestúnom Božieho Syna.

Vianočná atmosféra v kostole a milé, povzbudivé slová našich duchovných otcov prenikali naše srdcia. Chceme sa poďakovať pánovi kantorovi za jeho snahu a tiež spevokolu. Aj novonarodený Ježiško sa tešil, keď počúval pekný spev na jeho chválu a narodenie. Keď zaznela pieseň „Tichá noc“, mali sme slzy radosti aj smútku v očiach. V tej chvíli sme boli myšlienkami a s modlitbami pri našich najdrahších, ktorí už nie sú medzi nami.

Chceme sa poďakovať aj našim mladým, ktorí pripravili živý Betlehem v kostole a ktorí nás ním veľmi prekvapili a potešili. Pán Boh im za to zaplať! V našich domácnostiach nás navštívili aj koledníci, ktorým sme finančne prispeli na zbierku pre africké deti. Nech im táto zbierka pomôže, aby boli šťastné, lebo my sme na stoloch mali určite hojnejšie jedlá, ako majú oni. Za to sme nášmu Pánovi vďační – česť a chválu Pánu Bohu vzdávam, keď od stola nasýtený vstávam. Chváľte Pána všetky národy, lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky.

V novom roku si prajeme, aby Ježiško bol po celý rok v našich srdciach, aby sme si navzájom pomáhali a vážili si jeden druhého, lebo to sa nebeskému Otcovi veľmi páči a má z nás radosť. Chceme sa poďakovať Pánu Bohu, že nás tak miluje, že nám poslal duchovného otca Mareka, ktorému ďakujeme za jeho krásne a výstižné slová k svojim veriacim, ktoré nás obohacujú.

V novom roku ďakujeme aj jeho rodičom za to, že dobre vychovali svojho syna a že je dobrý kňaz v našej farnosti.

Svätá Barbora a blahoslavená sestra Zdenka, orodujte za nás u trojjediného Boha!

snímky: Eduard Jenča





Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.